Zaščitimo telo Zemljinih evolucij – telepatska delavnica omrežja LifeNet

 • v nedeljo, 27. novembra, ob 9. uri zjutraj in
 • v sredo, 30. novembra, ob 20. uri zvečer.

Program delavnice v različnih jezikih najdete na teh dveh spletnih straneh: www.lifenet.si/meditations ali https://www.lebensnetz-geomantie.de.

 • Delamo usklajeno s Soncem, zato začnite ob določeni uri po vašem lokalnem času.
 • Po potrebi preberite smernice za telepatske delavnice, ki so objavljene na teh dveh spletnih straneh.
 • Načrt delavnice preberite že prej in imejte ga natisnjenega ali pa odprtega na računalniku ali telefonu, da boste lahko sledili zaporedju sekvenc.

Uglaševanje skupine

 1. Zavedaj se, da smo kot skupina razpršeni po vsem svetu. Premakni svoje subtilne tipalke, da začutiš navzočnost članov skupine.
 2. Oblikujemo krog in povabimo prednike in potomce človeškega rodu, naj se pridružijo temu krogu. Zavedaj se tega, kako se počutiš, ko skupaj z nami stojijo v istem krogu.
 3. Zdaj povabimo elementarna in arhetipska bitja zemeljskih kraljestev, naj se nam pridružijo. Povabimo tudi bitja angelskega omrežja. Zavej se svojih občutkov ob tem, ko stojijo z nami v krogu.
 4. Zdaj pa vsi skupaj pojemo tone (ustvarjamo zvoke po svoji lastni intuiciji) – te zvoke ustvarjamo, da bi se uglasili drug z drugim in na skupno raven prostora in časa.

1. sekvenca: človeštvo ovira evolucijo in preobrazbo Gaje

Evolucija in preobrazba naše Zemlje, Gaje, v planet miru in ustvarjalne radosti je mogoča le, če Gaja nadaljuje s svojim razvojem v harmoniji in v odnosu s kozmičnimi cikli sprememb, ki se zdaj dogajajo v naši galaksiji. Vendar ljudje oviramo ta proces preobrazbe na Zemlji –izgubili smo svojo pot, tako rekoč. Odtrgani smo od svojih globokih korenin v Zemlji in od zemeljske krone v duhovnem svetu. Kot drevesa brez korenin in krošenj na milijarde ljudi lebdi, odrezani smo od svojega pravega jaza, osredotočeni na materialno »resničnost« in racionalnost in na globok strah pred »podnebnimi spremembami« – gluhi za roteč klic naših src.

In vendar obstaja upanje, da se naša in Gajina povezanost s kozmičnimi cikli sprememb in evolucije ne bo izgubila. Skupine prebujenih človeških bitij (kot je naša skupnost omrežja LifeNet) so sposobne sodelovati in s svojo ustvarjalno domišljijo soustvarjati civilizacijo v harmoniji z Zemljo in njenimi evolucijami, z Gajo in z našimi kozmičnimi povezavami. Čeprav pogoji, ki Zemlji, Gaji, omogočajo, da se razvija v harmoniji s kozmičnim ciklom sprememb in v odnosu do njega, še niso utelešeni v resničnosti, kot informacije obstajajo v etru in vodi. Zato imamo mi – tako človeštvo kot tudi Zemlja – možnost, da se razvijamo v harmoniji s kozmičnimi cikli. (In ko se bomo spet gibali v skladu s kozmičnimi cikli, verjamemo, da se bo lahko pojavil napredek, ki bo prebudil še druge ljudi.)

 1. Predstavljaj si, da stojiš pred drevesom, ki je tako visoko, da njegove krošnje ni mogoče videti.
 2. Občuti sebe, kako plezaš po drevesu vse višje in višje. Žal krošnje drevesa ne moreš doseči, ker je pod njo gosta plast oblakov, skozi katero ne moreš.
 3. Ne izgubi poguma. Spusti se na tla in vstopi v podzemne dvorane znotraj korenin drevesa. Sprehodi se po veličastnih dvoranah notranje Zemlje, pozdravi in spoznaj elementarna bitja, ki korenine drevesa hranijo s sokovi življenja.
 4. Potem se prepusti življenjskemu soku, da te ponese do krošnje drevesa. Prej zaznana ovira goste plasti oblakov ne obstaja več, saj se zdaj giblješ znotraj drevesa življenja (in ne na njegovi zunanji strani).
 5. Zdaj se lahko prosto sprehajaš med drevesi, pokrajinami, gozdovi, med živalmi in kamni, ki sodelujejo na novi ravni utelešene resničnosti. Čutiš globoko povezanost z vsemi živimi bitji Zemlje na tej novi ravni bivanja.
 6. Zavedaj se tega, da je to naslednji korak v evoluciji Zemlje. S tem korakom skrbimo za to, da se bo Zemlja lahko razvijala v skladu s trenutnimi kozmičnimi cikli sprememb in preobrazbe. S tem prispevamo k prihodnji evoluciji planeta in človeštva.

2. sekvenca: zaščitimo šest razsežnosti Zemljinega telesa

Na srečo se v zadnjih letih pojavlja veliko zanimanja in ozaveščenosti o ezoteričnih vidikih Zemlje – njenih elementarnih, vilinskih in duhovnih svetovih. Vendar sta tisočkrat bolj pomembna zavedanje in znanje o manifestiranem telesu Zemlje. Gaja je s svojimi zmajevskimi in elementarnimi pomočniki potrebovala vsaj tri milijarde let, da je ustvarila svojih šest dimenzij. Utelešena Zemlja je najdragocenejši vidik Gajinega vesolja. Številna bitja in evolucije zunaj naše zemeljske sfere si prizadevajo, da bi si prisvojila in človeštvu odvzela privilegij naše utelešene izkušnje in veselje, ki ga imamo z njo. To počnejo tako, da spodbujajo razkroj in uničevanje naravnih okolij, ustvarjajo elektronske nadomestke, iluzije in ločitev od pristnega življenja živega planeta, in sicer korak za korakom, da človeštvo tega ne bi opazilo. Zavedati se moramo, kako dragocen in ranljiv je telesni obstoj Zemlje, in ukrepati, da bi zaščitili ta zaklad Gaje.

Litosfera – materialno telo Zemlje

 1. Predstavljaj si, da meditiraš v kristalni krogli. Kot trdna krogla se razteza okoli tebe.
 2. Potem pa jo v njeni manjši različici vzemi v svoj srčni prostor, da začutiš njeno pravo bistvo.

Hidrosfera – vodno telo Zemlje

 1. Predstavljaj si, da stojiš na vodi – na jezeru, reki, morda oceanu …
 2. Subtilne kapljice vode ti skozi podplate vstopajo v telo in se razpršijo po krogli tvoje avre.
 3. Kako se počutiš, ko stojiš v tej vodni sferi?
 4. Zdaj pa razširi svojo vodno sfero, da bo zajela vso živo Zemljo!

Atmosfera – dihajoči planet Zemlja

 1. Globoko vdihni.
 2. Med izdihom svoj dih v obliki krogle razširi do najbolj zunanje plasti ozračja.
 3. Takšno dihanje nekajkrat ponovi in občuti, kako srečni in blagoslovljeni smo, da nas hrani in vzdržuje dih življenja (prana)!

Biosfera – živi planet Zemlja

 1. Prisluhni neštetim organskim procesom v svojem telesu – utripajočemu srcu, živčnemu sistemu, ki prenaša impulze in informacije …
 2. Potem prisluhni še neštetim organskim procesom v naravi okrog sebe.
 3. Potem pa naj se ta prizor in obrne, tako da prisluhneš šumenju gozdov v sebi, tekočim rekam, pticam, ki letijo po nebu … vse to je v tebi!

Noosfera – zavest Zemlje

 1. Prisluhni tihemu pogovoru med gorami, potopi se v modrost morja, prisluhni pogovorom med živalmi …
 2. Ustvarjaj zvoke in se vključi v pogovor med vsemi bitji, utelešenimi in tudi tistimi v subtilnih telesih!

Filosfera – ljubezenska sfera Zemlje

 1. Predstavljaj si, da je Zemeljska krogla v tvojem srčnem prostoru.
 2. Zemljina krogla se spremeni v kroglo, sestavljeno iz belih kristalov.
 3. Kristalno kroglo potem stopiš z močjo ljubezni svojega srca.
 4. Predstavljaj si, da stopljena zemeljska krogla iz tvojega telesa izteče na višini spodnjih reber, v dveh velikih curkih na levi in desni strani.
 5. Curka se spremenita v tokova, ki objameta zemeljsko kroglo in se srečata na drugi strani planeta, njun tok se nadaljuje okrog in okrog krogle in postaja vse večji.
 6. Kmalu je cela Zemlja s svojimi notranjimi svetovi in atmosfero prežeta s sfero ljubezni, katere del si tudi ti.
 7. Dopusti, da te raztopi moč Zemljine ljubezenske sfere in postani eno z njo!

3. sekvenca: zaključek

Zavedaj se tega, da moramo poleg čaščenja in varovanja šestih sfer manifestiranega Zemljinega telesa varovati in skrbeti tudi za njegov sedmi vidik – pet utelešenih evolucij:

 1. Telepatsko božaj vse živali, ki ti padejo na misel.
 2. S konico nosu se dotakni majhnih rastlin, z rokami pa se dotaknite dreves.
 3. Z rokami božaj gore in v dlaneh drži kamne, ki ti pridejo na misel.
 4. Objemi ljudi, ki jih imaš rada, ki jih imaš rad.
 5. Poljubi delfina ali kita.
 6. Zahvali se vsem bitjem iz različnih svetov, ki sodelujejo z nami v teh telepatskih delavnicah.

 


 Telepatska LifeNet delavnica julija 2022 – LJUBEZEN ZMAGUJE

v soboto, 23. julija zjutraj ob 9h in v sredo, 27. julija zvečer ob 20.00

Program že prej preberi, ga natisni in ga imej pri sebi, da boš lahko deloval/a uglašeno ali ga imej na zaslonu računalnika ali telefona.

V 12 drugih jezikih najdeš program na www.lifenet.si

Ker imamo različne ritme delovanja, program ni časovno določen. Za vsako vajo si vzemi toliko časa kot ga potrebuješ in se pri tem zavedaj, da vendarle delamo kot uglašena skupina.

Uglasitev skupine

 1. Bodi ozemljen/a v svojem srcu in telesu in občuti navzočnost skupine, ki vključuje tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki sodelujejo z nami. Čeprav smo razkropljeni po svetu smo povezani v znamenju naše ljubezni do Gaje in soodgovornosti za življenje na Zemlji.
 2. Predstavljaj si spiralo, ki se dvigne iz Zemlje in nas dvigne na raven ustvarjalnega časa in prostora, ki nista podložna omejitvam linearnega časovnega reda niti prostora.
 3. Za boljšo medsebojno povezavo pojmo! Uporabi petje samoglasnikov ali drugih tonov in se pri tem povezuj z vsemi drugimi udeleženci kroga na različnih ravneh stvarstva.

PRVI DEL: osvoboditi je treba pot, ki vodi do nove ljubezenske sfere Zemlje

Gaja je to leto začela z razodevanjem nove večrazsežnostne ljubezenske sfere povezujoče vsa bitja Zemljinega vesolja, ki nam omogoča bivati v miru med tem ko uživamo ljubezenska razmerja z naravo in njenimi bitji. Vendar, preden lahko v celoti izkusimo novi srčni sistem Zemlje, moramo preobraziti nekatere zapreke, da bi se ljubezen lahko udejanjila.

 1. Predstavljaj si, da vseh pet celin prispeva svoje sile za nastanek ogromne posode segajoče čez kontinente in oceane. Posoda je napolnjena z vodo preobrazbe in prenove.
 2. Posoda je prekrita z več plastmi membran skozi katere morajo iti izmaličena bitja in vzorci preden se lahko okopajo v posodi preobrazbe in se tako pripravijo za svojo prenovo.
 3. Najprej moramo preobrazit idejo in bitja katera ji služijo, da ima Zemlja en sam srčni center podobno »srčni čakri« pri človeku. (Namesto tega bi morali govoriti o srčnem sistemu, ki prekriva vso Zemljo in je v našem primeru razporejen po celem telesu.)
 4. Potrebno je tudi preobraziti idejo, da je ljubezen izključno povezana s človeško duševno in spolno dejavnostjo – in izključuje bitja narave, elementarna bitja, deve…
 5. Nazadnje je treba voditi v preobrazbo folijo, ki pred človeško zavestjo skriva večrazsežnostni srčni sistem – pri čemer proces preobrazbe vključuje izkrivljena elementarna bitja prisiljena vzdrževati to folijo nepredušno.
 6. Izrazimo zahvalo.

DRUGI DEL: izkušnja ljubezenske sfere Zemlje v pokrajini

Z namenom spoznati nekatere vidike Gajine ljubezenske sfere vas vabim v Ljubljano, da bi jih izkusili v razmerju med Grajskih hribom in Ljubljanico.

Najprej bomo obiskali velikansko gomilo blizu grajske stavbe. Davne kulture so jo poznale kot kraj stika z njihovimi predniki. V okviru nove ljubezenske sfere Zemlje (filosfere) je namen tega kraja omogočiti srečanje med človeškimi bitji iz onostranstva in tistimi, ki obstajamo kot utelešeni ljudje. Občuti, kako so se tradicionalni kraji stika s predniki spremenili.

 1. Predstavljaj si, da sediš v svetlobnem balončku pripravljen/a potovati na ljubljanski Grajski hrib. Poglej okrog sebe – tudi drugi udeleženci delavnice se pripravljajo, da potujejo tja na podoben način.
 2. Svetlobni balončki z udeleženci in udeleženkami delavnice se približujejo Grajskemu hribu z juga. S severa se mu na isti način približujejo balončki z dušami iz duhovnega sveta.
 3. Vzemi si dovolj časa za občutit ta razburljivi trenutek, preden se obe skupini srečata znotraj gomile.
 4. Ko svetlobni balončki prispejo znotraj gomile, se individualni balončki spremenijo v skupni balon-sfero, ki nas vse zaobjema. Občuti kako široka je ta vse-obsegajoča svetlobna sfera – je dar Gajine ljubezni.
 5. Zdaj je čas za srečanje s pokojnimi prijatelji, sodelavkami, sodelavci in predniki. Občuti in utrdi ljubezenske vezi z njimi.

TRETJI DEL: srečanje z izvirom novega srčnega sistema (ljubezenske sfere – filosfere) Zemlje:

 1. Pripravi se za hojo po Grajskem hribu v smeri vzhod – ljubljanski Grajski hrib je precej dolg hrbet s tremi vrhovi.
 2. Ko prideš do drugega vrha (na prvem stoji grad) odkriješ da tam obstaja dvigalo, ki nas ponese tri nadstropja navzdol v notranjost hriba.
 3. Predstavljaj si da pri tem narediš tri korake vzvratno. Kako se občuti, če stojiš tri korake za svojim srčnim središčem?
 4. Ob tem se zavedi, da stojiš v svetem prostoru, neke vrste svetišču. Občuti prostor svetišča (tri nadstropja pod Zemljo smo!).
 5. Usmeri svojo pozornost na sredino svetega prostora in na tam postavljen dragoceni kamen. Dotakni se kamna in ga božaj.
 6. Ta kos eteričnega kamna je nastal v davni preteklosti med trkom Gaje z nekim drugim nebesnim telesom, ko je Zemlja še obstajala kot svetlobno telo. Tedanji trk lahko imenujemo »sakralna poroka«.
 7.  Dragoceni kamen katerega si se dotaknil/a je eden od otrok te sakralne poroke. Taki kristali obstajajo na različnih svetih krajih Zemlje kjer neprestano poustvarjajo ljubezensko sfero (filosfero) Zemlje. (Filein v Grščini pomeni »ljubiti«.)

ČETRTI DEL: doživeti vrednoto zaradi katere je ljubezen najmočnejša sila v vesolju

Nadaljujoč našo pot po Grajskem hribu pridemo do njegovega tretjega vrha. Najdemo ga na zaključku hriba obdanega s strmimi pobočji.

 1. Slediš cik-cak poti dokler ne prispeš do vznožja hriba.
 2. Tam srečamo velikansko drevo, ki deluje kot portal skozi katerega lahko vstopimo v notranjo dvorano tretjega vrha Grajskega hriba.
 3. Bodi pogumna/pogumen, ko se soočaš s približujočim se zmajem. Dovoli mu, da te požre, tako da si zdaj znotraj zmaja. Kako se občuti, če si obdan/a in prepojen/a z vibracijami zmaja? (Zmaji so prvinske ustvarjalne sile Gaje.)
 4. Zdaj ozavesti znotraj svoje glave obstoj sistema Tretjega očesa. Njegova vibracija povezuje, podobno telesu kače, center med obrvmi s centrom sredi možganov in center na hrbtu lobanje.
 5. Znotraj tretjega vrha ljubljanskega Grajskega hriba pleše kača Tretjega očesa skupaj s sferično navzočnostjo zmaja. Kako občutiš znotraj sebe ples teh dveh prvinskih ustvarjalnih bitij Gaje?
 6. Ta ples omogoča trajnosten obstoj ljubezenske sfere Zemlje.

PETI DEL: ljubezenski procesi v pokrajini

Zdaj, ko smo prišli do vznožja Grajskega hriba, usmerimo pozornost k Ljubljanici. Njene vode objemajo Grajski hrib z dveh strani. Zavedaj se, da je Ljubljanica nenavadna reka. Šest krat izgine v podzemlju in se vsakič pojavi na dan z drugim imenom.

 1. Izenači se z reko, ko se počasi približuje Grajskemu hribu. Kako se Grajski hrib odziva na približujočo se reko?
 2. Zdaj se izenači z Grajskim hribom in njegovimi tremi vrhovi. Glej in občuti, kako se pritekajoča reka odzove na navzočnost Grajskega hriba.
 3. Podaj se v občutenje njune interakcije z namenom izkusiti, kako se ljubezenska sfera v pokrajini v vsakem trenutku obnavlja.

ŠESTI DEL: občuti ljubezensko polje Ljubljanice

Za kratek čas posedi ob sprehajališču vzdolž Ljubljanice imenovanem Trnovski pristan, obdanem z vrsto vrb.

 1. Da bi lahko občutil/a ljubezensko polje reke je njene vode treba z občutkom povezati z drevesi ob reki, z njeno izkušnjo kraškega podzemlja, z njenimi elementarnimi bitji – in vse to povezati s svojo pozornostjo in navzočnostjo ob reki.
 2. Znotraj nekajkrat ponovi ta preplet, da bi stopil/a v ljubezensko sfero (filosfero) reke. Uživaj jo in se okoplji v njej.
 3. Vedi, da brez tvoje pozorne navzočnosti na bregu Ljubljanice, ljubezensko polje reke nebi bilo popolno.

 ZAKLJUČEK

Udeleženke in udeleženci se zberemo v krogu segajočem čez celine skupaj s tistimi iz nevidnih svetov.

Obrnimo se eden k drugemu ljubeče in s hvaležnostjo za naše soustvarjanje.

 


 

Telepatska LifeNet delavnica junija 2022 – UPANJE NA MIR NE SME PRESAHNITI

v soboto 11. junija zjutraj ob 9h in v sredo 15. junija zvečer ob 20.00

Tematika delavnice:

Program že prej preberi, ga natisni in ga imej pri sebi, da boš lahko deloval/a uglašeno ali ga imej na zaslonu računalnika ali telefona.
V drugih jezikih najdeš program na www.lifenet.si
Ker imamo različne ritme delovanja, program ni časovno določen. Za vsako vajo si vzemi toliko časa kot ga potrebuješ in se pri tem zavedaj, da vendarle delamo kot uglašena skupina.

Uglasitev skupine

 1. Bodi ozemljen/a v svojem srcu in telesu in občuti navzočnost skupine, ki vključuje tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki sodelujejo z nami. Čeprav smo razkropljeni po svetu smo povezani v znamenju naše ljubezni do Gaje in soodgovornosti za življenje na Zemlji.
 2. Predstavljaj si spiralo, ki se dvigne iz Zemlje in nas dvigne na raven ustvarjalnega časa in prostora, ki nista podložna omejitvam linearnega časovnega reda niti prostora.
 3. Za boljšo medsebojno povezavo pojmo! Uporabi petje samoglasnikov ali drugih tonov in se pri tem povezuj z vsemi drugimi udeleženci kroga na različnih ravneh stvarstva.

Prvi del: Varujmo zaklad človeške identitete

Biti človek pomeni, da vsak od nas uteleša določen vidik vesoljnega stvarjenja. Če človek zgubi svobodo, biti kar on v resnici je, se eden od vesoljnih arhetipov izgublja. Sodobna družba je iznašla nešteto lažnih podob o tem, kdo kot človeška bitja smo. Omejujoče oblike kontrole nam človeškim bitjem preprečujejo ugotoviti, kakšna je naša vloga v vesolju Gajinega stvarstva.

Človekova osebna identiteta je shranjena v vzročnem ozadju našega organskega srca.

 1. Predstavljaj si, da je tvoje organsko srce lična lesena koliba. Naredi se majhnega tako da lahko sedeš pred kolibo in uživaš sončni dan ter ptičje petje.
 2. Odločiš se, da greš na romanje vzdolž vodoravne linije povezujoče tri srčna središča svojega srčnega sistema.
 3. Zapustiš svoje organsko srce in greš najprej obiskat svetišče svojega srčnega centra. Ima obliko kroga s kamni. Stojiš v sredini kamnitega kroga, ki obsega tako prostor za hrbtom kot tistega pred tabo. Občuti njegovo kvaliteto. (Zavedaj se, da se celotna zgodba dogaja znotraj tvojega srčnega prostora!)
 4. Dovoli valovom njegove luči, da se širijo med tvoje sopotnike na poti življenja.
 5. Zdaj nadaljujemo svoje romanje proti srčnemu žarišču, ki se nahaja na desni strani prsnega koša.
 6. Tam te pričaka krog prednikov človeškega rodu. Pridruži se njihovemu krogu tako da si podate roke kot znamenje da smo ena družina človeštva. Nekateri živimo v organskem, drugi pa v dušnem telesu.
 7. Potem se obrneš proti domu, proti svoji kolibi. Greš mimo svojega srčnega centra in prideš pred vrata svojega organskega srca.
 8. Obogaten z izkušnjami svojega romanja vstopi v notranje prostore svoje srčne mišice. Vzemi si čas za izkušnjo prenovljene identitete sebe kot človeškega bitja.

Drugi del: Pravzorec moškega počela

Povsod po svetu gledamo moške kako se bojujejo eden proti drugemu. Gledamo oblastnike kako zatirajo človeška so-bitja…Ne bo miru na Zemlji dokler moški ne začnemo utelešati sakralni pravzorec moškega počela. Ženske lahko moške podprejo tako, da prepoznajo svoj lastni moški vidik.

 1. Naloga moškega počela je vzdrževati resnico. Pojdi vase in občuti kaj pomeni vzdrževati resnico življenja.
 2. Poravnaj svojo hrbtenico in si predstavljaj, da se modra kristalna krogla kotali vzdolž tvoje hrbtenice od trtice navzgor, dokler se ne ustavi v hrbtnem delu lobanje. Vzdolž hrbtenice se kotali tako, da se hrbtenica nahaja znotraj kristalne krogle.
 3. Zahtevaj od moških na planetu, da postanejo resnicoljubna bitja.
 4. Nič manj pomembna vloga moškega principa (pri moških in ženskah) je trajno vzdrževanje vesoljnega polja ljubezni in sočustvovanja.
 5. Predstavljaj si, da tvoje srčno središče žari s svetlobo v kateri sta združeni luč sonca in meseca. Kako občutiš, če svetiš kot neprestan vir ljubezni?
 6. Tretja vloga moškega počela je vzdrževati odprta vrata prehoda med življenjem in življenjem po življenju – mišljen je svet prednikov in potomcev – ki se običajno enači z območjem smrti.
 7. Zagotovi, da bližina moškega počela skrivnosti smrti ne more voditi k omami vojskovanja.

Tretji del: Gajo osvoboditi 3D projekcij

Razumsko mišljenje je med svojo vlado planetu zemljo zavilo v skoraj nevidno folijo uničujočih idej:

 • Zemljo predstavljajo kot izključno tridimenzionalni (3D) planet
 • Da življenje obstaja zgolj na materialni ravni
 • Da je ljubezen izključno psihološka ali spolna zadeva
 • Da so zakladi Zemlje človeku na voljo itd.

Take ozke zamisli zadržujejo zavest človeštva v zmrznjenem stanju. Tragedija je v tem, da čeprav se več in več ljudi osvobaja takih idej, se svet še vedno giblje po istih starih tračnicah. Razlog je v zakoreninjenosti teh tujih idej v uroku.

 1. Uporabili bomo kineziogram s pomočjo katerega se Gaja in človeški rod lahko osvobodi tega uroka. Kineziogrami so oblika ustvarjalnega jezika podobnega kozmogramom. Beseda prevedena iz Grščine pomeni »znamenja sposobna sprožiti določeno gibanje«.
 2. Za brisanje uroka bomo uporabili posebno obliko keltskega križa (enakokrakega križa v krogu).
 3. Keltski križ bomo risali v prostoru pred telesom (v etru) z vsemi petimi prsti združeni v eni točki. Odloči se katero roko boš uporabil/a.
 4. Potem riši kineziogram velikopotezno pred sabo takole – risba se nahaja spodaj.
 5. Nariši kineziogram nekajkrat v počasnem tempu zavedajoč se njegovega pomena. Začni na desni in ko dosežeš najvišjo točko pojdi po črti vzvratno – tako nekajkrat.
 6. Začetek gibanja in njegov vrh označi s piko, da bo oblika jasna tudi na nevidnih ravneh. Piko označiš tako, da roko s petimi prsti združenimi nekoliko umakneš proti telesu in jo potem za isto razdaljo vrneš na prejšnjo raven z močnejšim udarcem.
 7. Izvedi nekaj sekvenc takega kineziograma in se med tem zavedaj, da folija izpareva.

Četrti del: Pot prvinskih sil iz jedra Gaje je zdaj prosta.

Potem ko je bil urok v tretjem delu telepatske delavnice odstranjen, je postala pot iz jedra Zemlje/Gaje do človeškega srčnega prostore prosta. Zdaj lahko obnovimo našo sposobnost videti prostor resničnosti takšen kot on je.

 1. Sediš v topli sobi in pogledaš skozi okno. Začudeno ugotoviš, da zunaj sneži.
 2. Ampak snežinke ne padajo z neba temveč se na prikupen način dvigajo iz jedra Zemlje. Vsaka snežinka je bel kristal izhajajoč iz jedra ustvarjalnih moči Gaje.
 3. Stojiš sredi belih kristalov, ki se dvigajo iz Zemlje. Vsa pokrajina okrog tebe postaja bela.
 4. Ugotoviš, da se podobno dogaja znotraj sebe. Beli kristali se dvigajo iz Zemljinega jedra proti tvojemu srčnemu prostoru.
 5. Opazuj in občuti, kako postaja tvoj srčni prostor bel, povsem pokrit z belimi kristali.
 6. Vsi kristali zbrani v tvojem srčnem prostoru začnejo žareti z različnimi barvami mavrice.
 7. Več in več ljudi po svetu se začenja zavedati, da njihov srčni prostor žari z ljubeznijo.

Zaključek

Lahko si vzamemo nekaj časa, da se v našem krogu srečamo in poklepetamo.

Potem oblikujemo krog, ki premošča kontinente in oceane in se zahvalimo za nabrane izkušnje.

Zdaj bomo spet prepevali kot na začetku in povabimo med nas in k petju tudi druga bitja, ki so nas med delavnico spremljala.

Celtic cross


Spoštovane in drage sodelavke in sodelavci!

Pred nami so državnozborske volitve. Kolikor mogoče je treba zagotoviti, da se bo naše življenje, in usoda v katero je človek vpel naravo, obrnila v tisto smer, ki je v sozvočju z bistvom Slovenije kot celote in z namenom našega bivanja na Zemlji. Predlagamo meditacije oziroma imaginacije z vabilom, da jih izvajate kadar je to za vas mogoče do izteka volitev – ali če bo potrebno še naprej.

Hvala in srečno!

Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA

1

 1. Ozavesti za svojim hrbtom lokacijo Goričkega (v severovzhodnem kotu Slovenije) kot izvir prvinskih sil Zemlje. Izvirajo v neznanskih globinah Zemlje in skupaj s prasilo življenja prinašajo na dan modrost Gaje, Matere zemeljskega stvarstva.
 2. Razlivajo se skozi slovenski prostor vzdolž njegove Modre osi, ki Goričko povezuje z Beneško laguno.
 3. Tok, glede na lastno telo, teče skozi območje med trebušno in prsno votlino. Razliva se od Goričkega za hrbtom do Beneške lagune daleč pred tabo.
 4. Na poti skozi slovenski prostor se tok prvinskih sil vedno znova zvrtinči tako, da se njihovo valovanje širi na jug proti Balkanu in na sever, kjer se dotika Alp.
 5. Opazuj in doživljaj pretok prvinskih sil življenja, dokler se ta ne umiri v Beneški laguni.

2

 1. Medtem, ko si navzoč/a na ravni srca, se postavi sredi državotvornega okraja Slovenije (nekdanji Nunski vrt) med parlamentom, Nunskim samostanom in Cankarjevim domom. Občuti točko na katero si se postavil/a.
 2. Predstavljaj si, da se iz Nunskega vrta na vse strani širi pravzorec slovenskega prostora kot filigran sestavljen iz drobnih srebrnih niti.
 3. Sledi razpredanju tega pravzorca skozi slovenski prostor in se ne omejuj z državnimi mejami.
 4. Zavedaj se, da se pri tem dogajanje v slovenskem prostoru na vseh, tudi na političnih ravneh, uglašuje s pravzorcem Slovenije kot domu neštetih bitij na utelešenih in vzročnih ravneh.

3

 1. Glej konstelacijo treh zvezd z državnega grba Slovenije na nočnem nebu.
 2. Konstelacija močno zasveti, tako da se njeno sporočilo zapiše kot informacija v podzemnih vodah Slovenije.
 3. Podnevi se zapis v podzemnih vodah dežele zrcali v vodi, ki prežema telesa prebivalcev Slovenije.
 4. Zato se prebivalci odločajo usklajeno z bistvom Slovenije kot delcem univerzalne celote in našim skupnim domom.

MIR UKRAJINI, MIR RUSIJI, MIR SVETU

LifeNet telepatske imaginacije – če mogoče jih izvajajte vsakih 24 ur – ni treba vseh naenkrat.

Vaja 1

 1. Ljudje dobre volje se odpravimo na široke planjave na vzhodu Evrope z namenom narediti obsežen krog okrog Ukrajine, Belorusije in Rusije.
 2. Ustvarimo odprt prostor in povabimo prednike teh narodov iz duhovnega sveta, da se nam pridružijo, pa angelska bitja, ki varujejo pravzorce teh treh narodov in mogočna bitja iz elementarnih kraljestev, da se spustijo med nas in se vseh vpletenih v vojno dotaknejo z navdihom božanske milosti in miru iz srca Zemlje.

Vaja 2

 1. Predstavljaj si, da je tvoj srčni prostor kot oblak vsebujoč ogromne količine vode.
 2. Naj voda iz srca dežuje na Ukrajino in pogasi nevarni ogenj vojskovanja.

Vaja 3

Zahodna meja Ukrajine poteka deloma po zmajevi hrbtenici Evrope, ki se začne s Pireneji, nadaljuje z lokom Alp, potem preskoči na Karpate in se nazadnje izteče v Črnem Morju. Karpati so območje, kjer je Ukrajina povezana z mineralnim zmajem Evrope.

 1. Velika planjava Ukrajine, Belorusije in Rusije je dom ženskega vidika prvinskih (zmajevih) sil Evrope. Podobno beli kači je slednja zvita v podzemlju imenovanih dežel.
 2. Bela kača je simbol zmajevih sil sočutja, ljubezni in modrosti.
 3. Predstavljaj si, da ima beli zmaj dihalne odprtine razporejene po teh vzhodnih deželah.
 4. Zdaj začenja beli zmaj dihati. Množica svetlobnih krogel se dviga iz njegovih dihalnih odprtin. Prostor vzhodne Evrope zapolnijo z informacijo sočutja, ljubezni in modrosti.

Vaja 4

Ukrajino, Belorusijo in Rusijo naseljujejo slovanski narodi. »Slovan« pride od »slovo«, kar pomeni »beseda«.Slovanski narodi so varuhi ustvarjalne moči besede. Sledeče resonance na svojem telesu lahko uporabimo za podporo miru med slovanskimi narodi – tako tistih na vzhodni strani Karpatov kakor nas na južni strani Alp.

 1. Občuti belo zmajevko zvito na območju pleksusa (med trebuhom in prsnim košem) v vodoraven klobčič.
 2. Občuti njeno resonanco na ravni svojega jezika in ušes (sposobnosti govora in poslušanja).
 3. Prenesi to resonanco na Ukrajino in drugim slovanskega rodu po svetu, da se spomnijo svoje prave identitete.
 4. Lahko še zapoješ (oblikuješ glasove glede na svojo intuicijo), da podpreš duhovne razsežnosti Ukrajine, Belorusije in Rusije.

Vaja 5

Nad Ukrajino lahko uporabiš tudi ritual dotika Gaje »Solza milosti«

 1. Dvigni roki v molilni gesti pred srce in kani mednje kapljo svojega sočutja za kraj, bitje ali okoliščino, kateri je ritual namenjen.
 2. Potem se nagni k Zemlji in sezi globoko v kraljestvo Gaje, matere življenja. Oblikuj z rokama posodo in prosi Gajo za kapljo odpuščanja za nesrečo ali žalitev, ki se je pripetila kraju ali določenemu bitju.
 3. Zravnaj se in dvigni k nebu posodo, v kateri sta že kaplja tvojega sočutja in kaplja odpuščanja Gaje. Prosi Sofijo, naj vanjo kane kapljo svoje milosti.
 4. Tako si sestavila zdravilno solzo. Počasi razpri roki in solzo razlij po kraju ali deželi v stiski, z njo oblij človeka, potrebnega pomoči, ali neko drugo bitje, kateremu je ritual namenjen. Kapljo usmerjaj na ta kraj ali k temu bitju s pomočjo svoje vizije in svoje sočustvujoče navzočnosti.
 5. Ritual temelji na zaupanju Božanstvu in telepatiji in deluje tudi na velike razdalje. Zahvali se.

 


OBNOVITI CIKLIČNO POČELO SLEDEČ LETNIM ČASOM
Zimska telepatska LifeNet delavnica 2021

Torek, 21. decembra zjutraj ob 9.00, ponovitev v torek, 28. decembra zvečer ob 20.00

V kolikor še niste del skupine, se lahko brezplačno prijavite na iveta.sugarkova@gmail.com, nakar vam Iveta pošlje načrt delavnice v ustreznem jeziku, najdete ga tudi na spletni strani VITAAA,

Ciklična delavnica je telepatska. Sledi gibanju Sonca, kar pomeni, da vsakdo začne zjutraj ob 9h (oziroma zvečer ob 20h) po lokalnem času.

Ker imamo različne ritme delovanja, program ni časovno določen. Za vsako vajo si vzemi toliko časa, kot ga potrebuješ, in se pri tem zavedaj, da vendarle delamo kot uglašena skupina.

Uglasitev skupine
Bodi ozemljen/a v svojem srcu in telesu in občuti navzočnost skupine, ki vključuje tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki sodelujejo z nami. Čeprav smo razkropljeni po svetu smo povezani v znamenju naše ljubezni do Gaje in soodgovornosti za življenje na Zemlji.

Prvi del: okopaj se v izviru življenja.
Zimski solsticij je točka obrata vodeč od temnega dela leta proti svetlemu. Potreben nam je trenutek obnove, preden se začnemo po spirali dvigati proti pomladnemu enakonočju.

 1. Pokliči Mati življenja in jo prosi, da te odvede k Izviru življenja, da bi lahko v izviru doživel/a prenavljajočo kopel.
 2. Bodi pozorna/pozoren na materin odgovor in na način, kako te vodi k izviru.
 3. Bodi odprt/a za način, kako se tvoja kopel zgodi in jo uživaj.
 4. Opazuj, kako kopel deluje na tvoje telo, na njegove razsežnosti in plasti.
 5. Zahvali se.

Drugi del: podprimo avtonomijo elementarnega sveta
Elementarni svet narave je bil med dvema letoma kaosa, ki ga je povzročil program Covid-19, deloma iztrgan iz svojega avtonomnega prostora. Nekatere njegove skupine so postale del manipulirane energijske mase, kar pri elementarnih bitjih povzroča silno trpljenje. Moramo zbrati čim več teh odtujenih skupin in jih usmeriti na njihovo samostojno in zaščiteno raven existence.

 1. Ali poznate zgodbo Petra Pana in njegove magične piščali? Vsa bitja narave so mu sledila, ko je zaigral nanjo.
 2. Bodi Peter Pan! Sicer nimaš njegove piščali, lahko pa uporabiš svoj glas.
 3. Pri tem, ko ustvarjaš zvoke, se pomikaš skozi svet in zbiraš za sabo izgubljena elementarna bitja.
 4. Potem, ko si zbral/a skupino, jo vodi navzdol globlje v Zemljo. Tam lahko začnejo svoj proces ponovnega vključevanja v elementarni svet.
 5. Za tem se vrni na utelešeno raven in začni nov cikel petja tonov. Pojdi spet naokrog in zbiraj za sabo zgubljena elementarna bitja. Vodi jih v njihov samostojni svet v Zemlji.
 6. Ponovi vajo tolikokrat kot le moreš.

Tretji del: omrežja upanja
Po svetu se širijo temne mreže sestavljene iz strahu, trpljenja milijonov, ekoloških nevarnosti…Moment zdravljenja lahko obudimo tako, da podpremo obstoj nekaterih omrežij, ki nihajo v naravi in pokrajini. Te delujejo tako, da prinašajo mir in zdravljenje. Da pa bi jim omogočili optimalne pogoje za njihovo delovanje, moramo najprej spodbuditi čiščenje onih temnih mrež.

 1. Pokliči jate mikroelementarnih bitij (Gajine iskre). Prosi jih da pospešijo svoje očiščevalno delo po planetu.
 2. Potem se posveti omrežju življenja spletenim med drevesi v tvojem okolju in po svetu. Glej da močno zaniha in da ne obstajajo prevelike luknje v omrežju dreves in gozdov. Naj niha in diha brez premora.
 3. Potem doživljaj medsebojno povezanost gora in gorovij sveta. Povezujejo se iz svojega notranjega jedra. Tako nastane še eno omrežje, ki s svojo močjo in lepoto vibrira znotraj današnjega močno kaotičnega človeškega sveta.
 4. Predstavljaj si, da reke, potoki, jezera in oceani prispevajo kaplje  iz svojih vodnih teles, da nastane tekoče omrežje, ki se preliva skozi svet.
 5. Dodaj še druga omrežja povezav v naravi, ki jih želiš vključiti.
 6. Občuti, kako dobro je življenje sredi neštetih motečih dejavnikov zakoreninjeno v Zemlji.
 7. Ponavljaj to vajo v naslednjih tednih in mesecih v svojem okolju tako pogosto, kot to zmoreš, saj je celovitost življenja na Zemlji vedno bolj ogrožena.

 OBNOVITI CIKLIČNO POČELO SLEDEČ LETNIM ČASOM

Jesenska telepatska LifeNet delavnica 2021

Torek, 21. septembra zvečer ob 20.00, ponovitev v nedeljo, 3. oktobra zjutraj ob 9.00

V kolikor še niste del skupine, se lahko brezplačno prijavite na iveta.sugarkova@gmail.com, nakar vam Iveta pošlje načrt delavnice v ustreznem jeziku, ki ga najdete tudi na spletni strani VITAAA.

Ciklična delavnica je telepatska. Sledi gibanju Sonca, kar pomeni, da vsakdo začne ob 9h zjutraj (oziroma ob 20h zvečer) po lokalnem času.

Ker imamo različne ritme delovanja, program ni časovno določen. Za vsako vajo si vzemi toliko časa, kot ga potrebuješ, in se pri tem zavedaj, da vendarle delamo kot uglašena skupina.

Uglasitev skupine

Bodi ozemljen/a v svojem srcu in telesu in občuti navzočnost skupine, ki vključuje tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki sodelujejo z nami. Čeprav smo razkropljeni po svetu smo povezani v znamenju naše ljubezni do Gaje in soodgovornosti za življenje na Zemlji.

Prvi del: pogovor z drevesi

Začneš nekaj dni pred začetkom delavnice. Odloči se za drevo v svoji bližini, da ga boš povabil/a v skupino. Lahko izbereš tudi drevo iz svojega spomina – lahko tudi več dreves, če želiš.

Pred delavnico obiskuj izbrano drevo telesno ali telepatsko. Uporabi tele vaje:

 • Postavi se s hrbtom nasproti drevesu (raje se ne naslanjaj nanj). Naravnaj razdaljo med vama tako, da se bo za hrbtom lahko razvilo energijsko polje. Kako dojemaš drevo s pomočjo energijskega polja? Odpri svoje srce in pošlji temu čudovitemu bitju tok nesebične ljubezni in hvaležnosti.
 • Zdaj stojiš z licem proti drevesu in mu pokažeš kako samega sebe preobraziš v drevo. Občuti, kako svoje korenine razširiš globoko pod zemljo, občuti tišino debla, in s svojimi vejami objemi neskončnost neba. Kako občutiš?
 • Potem prosi drevo, da ti pokaže, kako sebe preobrazi v elementarno bitje. Občuti navzočnost tega bitja v svojem srčnem prostoru. Uglasi se z njegovimi vibracijami in poslušaj s svojim notranjim ušesom, če ima morda sporočilo zate.

Pri skupinskem delu se ukvarjamo s tem, da »naše« drevo vključimo v kolektivno drevo nastane med našim skupinskim delom.

Občuti kozmično drevo, ki smo ga skupaj ustvarili kot naš prispevek k zdravju planetarnih gozdov. Občuti, kako naše zdravilno delovanje prispeva k pojavu nove Zemlje znotraj in okrog nas.

Drugi del: povezovanje z gorami

Izberi goro (morda več gora) s katero bi rad/a komuniciral/a. Lahko izbereš tudi goro, shranjeno v tvojem spominu. Povezuj se z njo že dan ali dva pred delavnico. Uporabljaj naslednje vaje:

 • Obrni gori hrbet. Roke so postavljene ob telesu navzdol z dlanmi obrnjenimi proti gori. Zavedaj se svojega telesa in mineralnih delcev znotraj sebe. Občuti in opazuj kako delujejo v harmoniji in ravnotežju kot gradniki tvojega telesa. Razširi svojo zavest o mineralih s tem, da jih dojemaš v njihovi eterični obliki: začuti jih kako vibrirajo znotraj tebe. Potem se uglasi z mineralnim telesom gore. Povabi goro bliže k sebi in jo prosi, da se te dotakne ali celo, da vstopi v tvoj notranji svet. Občuti, kako se širiš in se z njenim telesom poistovetiš. Začuti znotraj sebe njeni vrednoti trdnosti in mirovanja. Zberi različne izkušnje.
 • Potem obrni gori svoje lice. Predstavljaj si, da hodiš proti njej in pri tem vstopaš v njen notranji svet – svet njene elementarne zavesti. Občuti hvaležnost ob tem, da smeš vstopiti. Ko se gori približuješ lahko uporabiš vajo hoje na mestu. Kako se občuti tvoja navzočnost znotraj gore? Z notranjim očesom opazuj, če ti je namenjeno kakšno slikovno sporočilo.

Pri skupinskem delu se ukvarjamo z vstavljanjem »naše« gore v »skupnostno goro«, ki smo jo ustvarili vsi udeleženci delavnice – dejansko gre za bodoče telo našega ljubljenega planeta.

Občuti kozmični planet, ki smo ga skupaj ustvarili kot naš prispevek k zdravju Zemlje. Poskušaj zaznati, kako naša zdravilna dejanja spodbujajo nastanek nove Zemlje v nas in okrog nas.

Tretji del: komunikacija z vodo

Tudi stik z vodo vzpostavi pred delavnico. Izberi bližnjo reko, potok, jezero ali izvir. Tu so predlagane vaje:

 • Stoj v vodi do gležnjev ali pa si isto predstavljaj. Skloni se k vodi, zajemi v svoji imaginaciji prgišče vode in vrzi vodo v zrak, da se kapljice razpršijo po prostoru. S tem ustvariš okrog sebe vodni prostor – občuti njegovo kvaliteto.
 • Predstavljaj si da zajameš prgišče vode iz reke, jezera…dvigni jo nad glavo in jo razlij čez svoj tilnik in hrbet. Vzdolž hrbtenice steče v Zemljo. Nekajkrat ponavljaj, da se spoprijateljiš z vesoljnim elementom vode.
 • Tokrat dojemaj vodo kot zavestno bitje z lastnim spominom in namenom na Zemlji ustvarjati življenjske oblike na igriv način. Občuti vodo znotraj sebe, kako poživlja tvoje celice in z novo močjo napaja tvoj DNA. Za doživetje preobrazbe uporabi notranje čute.

Pri skupinskem delu povežimo naše različne izkušnje v občutljivo vodno sfero, ki Zemljo ovija v obliki tisočerih svetlečih se vodnih membran plešočih v svobodi gibanja. S tem prispevamo k poživitvi življenjskih sil našega čudovitega planeta. Tudi tokrat občuti delež človeštva pri pojavu nove Zemlje znotraj in vse okrog nas.

Ustvari navdihnjen zaključni ritual in se zahvali za izkušnje.

 


Telepatska LifeNet delavnica – novi načini ozemljitve

Sobota 4. septembra 2021 ob 9h zjutraj, ponovitev sredo 8. 9. ob 20.00

Program že prej preberi, ga natisni in ga imej pri sebi, da boš lahko deloval/a uglašeno ali ga imej na zaslonu računalnika ali telefona

V drugih jezikih najdeš program na www.lifenet.si

Ker imamo različne ritme delovanja, program ni časovno določen. Za vsako vajo si vzemi toliko časa kot ga potrebuješ in se pri tem zavedaj, da vendarle delamo kot uglašena skupina.

9.00  Uglasitev skupine

 1. Bodi ozemljen/a v svojem srcu in telesu in občuti navzočnost skupine, ki vključuje tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki sodelujejo z nami. Čeprav smo razkropljeni po svetu, smo povezani v znamenju naše ljubezni do Gaje in soodgovornosti za življenje na Zemlji.
 2. Predstavljaj si spiralo, ki se dvigne iz zemlje in nas dvigne na raven ustvarjalnega časa, ki ni podložen omejitvam linearnega časovnega reda.
 3. Če se ti med delavnico zgodi, da ne moreš naprej ali izgubiš stik s skupino, uporabi petje samoglasnikov ali drugih tonov, da se prebiješ naprej. Lahko se tudi vrneš v krog, ki smo ga ustvarili, in si zamisliš, da te skupina podpira.

Telepatski delavnici ustvarimo povezujoč prostor

 1. Začni v središču trebušne votline. S pomočjo svoje imaginacije pojdi od tod horizontalno nazaj, dokler ne dosežeš območja (občutka) neskončnosti. Potem se vrni v središče trebušne votline.
 2. Zdaj pojdi iz središča svojega grla horizontalno naprej, dokler ne dosežeš območja neskončnosti. Potem se vrni v središče grla.
 3. Potem pojdi iz središča trebušne votline naprej, dokler ne dosežeš območja neskončnosti. Potem se vrni v središče trebušne votline.
 4. Zdaj pojdi iz središča svojega grla horizontalno nazaj, dokler ne dosežeš območja neskončnosti. Potem se vrni v središče grla.
 5. Občuti sfero božanske kvalitete, ki je pri tem nastala okrog skupine. Preprečuje vdor tujih vplivov.

PRVI DEL Od živali se učimo ozemljitve

V tem času intenzivnih sprememb naj ozemljitev ne bo preveč statična. Zdaj je potrebna večja prožnost. Od živali se lahko učimo, kako biti ozemljen s pomočjo svoje vpetosti v tkanino življenja. Uporabili bomo vajo Dotika Gaje.

 1. Sedi in s pomočjo naslednjih kretenj svojih rok povabi v svoj naročaj žival.
 2. S prstoma ene roke drgni najvišjo gubo svojega uhlja, kot da je na noter zvita konica živalskega ušesa.
 3. Hkrati s kazalcem druge roke izvajaj krožne gibe po vršičku svojega nosu (kot da bi bil živalski smrček).
 4. Občuti navzočnost živali, ki jo zdaj držiš v svojem naročju.
 5. Vzemi si dovolj časa, da občutiš resonanco z živaljo znotraj sebe. Opazuj, kako se pri tem spreminjajo oblike tvoje postave, kako se v resonanci s šapami morda spreminjajo tvoje noge… Posebej pa način svoje vpletenosti v omrežje življenja.
 6. Potem vstani, da odpustiš žival in izkušnjo vpišeš v celice svojega telesa in v svojo zavest.

DRUGI DEL Ozemljitev na arhetipski ravni

Če se hočemo prebiti skozi skrajne izzive, ki se kopičijo pred nami, se moramo zakoreniniti na ravni prvinskega ali pra-človeka. To se nanaša na paleolitsko dobo pred približno 30.000 leti. Ko smo živeli v jamah, so nas živali učile, kako se lahko utelesimo v pogojih materije, ne da bi izgubili vez s svojim duhovnim izvorom – spomni se sijajnih stenskih slikarij v španskih in francoskih jamah ali pa koščenih glasbenih inštrumentov, najdenih v naših jamah.

 1. Sedi. Vhod, ki vodi do prvinskega človeka v tebi, lahko najdeš v svoji trebušni votlini – na njeni hrbtni strani pred križnico (del hrbtenice na ravni kolkov.)
 2. Predstavljaj si, da stojiš tam pred križnico, pred vrati vodečimi v tvoj zahrbtni prostor. Naredi se majhno/majhnega, ne večjega od palca, in prosi za ključ.
 3. Nato stopi skozi vrata. Potem ko si prečkal/a prag, moraš odložiti vsa svoja oblačila. Stoj tam kot 12-letna deklica ali deček. (Oblačila predstavljajo plasti, ki smo si jih nadeli nase med potjo skozi različne kulture, začenši z neolitikom.)
 4. Potem hodi skozi čudovite podzemne dvorane, ki se odpirajo pred tabo. Pri hoji skozi dvorane si še vedno 12-letna deklica ali deček. Občuti in opazuj vrednote posameznih prostorov, medtem ko se počasi pomikaš skoznje.
 5. Potem vstani, da bi bil/a spet odrasla/odrasel in izkušnje vgradil/a v svoje telo in svojo zavest. Zagotovi dostopnost teh izkušenj vsem delom telesa, vsem celicam in mikroorganizmom, vključno z družino virusov.

TRETJI DEL Očistiti pot, vodečo k izvorom utelešenega človeškega bitja

Če ste imeli težave pri hoji skozi sistem votlin za svojo križnico, je to posledica tabuja, ki je zapečatil območje za križnico po tem, ko so prevladale patriarhalne kulture. Da bi se lahko spet ozemljili v srcu Zemlje, moramo preobraziti vzorce, kakršen je tradicionalno Drevo življenja, ki se začne z Božanstvom zgoraj in se po cik-cak poti spušča do Zemlje spodaj. Drug tak patriarhalni vzorec je jogijski steber sedmih čaker. Takšne vzorce je treba odsloviti iz spomina našega hrbta. Izjemno trdovratno se nas držijo, zato je potrebno delo v dvojicah.

 1. Za to vajo izberi partnerja ali partnerko, nekoga, ki mu zaupaš. Če želiš, se lahko z izbranim partnerjem/partnerko prej domeniš.
 2. Predstavljaj si, da s partnerjem/partnerko sediš s hrbtom obrnjen/a proti hrbtu, pri čemer se eden drugega ne dotikata. Opazuj, kako se med obema hrbtoma začne oblikovati močno energijsko polje.
 3. Potem naj vsak od obeh partnerjev prosi člana angelskega omrežja – morda keruba – da se spusti dol in iz vajinih hrbtov odstrani vzorce, ki preprečujejo stik z izvorom utelešenega človeka.
 4. Prosita ju, naj te vzorce poneseta k mojstrom modrosti, ki so jih ustvarili v obdobju, ko so bili potrebni za naš razvoj.
 5. Vzorci naj se njihovim ustvarjalce vrnejo spoštljivo in hvaležno. Nekdaj so bili potrebni, dandanes, v dobi velikih sprememb, pa so postali ovira na poti k celovitemu človeškemu bitju.
 6. Zahvali se angelskemu omrežju za pomoč in svoji partnerici ali partnerju za sodelovanje.
 7. Zdaj lahko, če želiš, ponoviš drugi del delavnice, ker je pot v podzemlje tvojega bitja odprta.

Kadarkoli želiš, si privošči kratek odmor, namenjen počitku in regeneraciji.

 

ČETRTI DEL Ponovno povezati človekove ustvarjalne sposobnosti z njihovim izvirom

Kot omenjeno zgoraj v zvezi z jamskimi slikarijami, smo v dobi paleolitika odkrili vire, ki omogočajo razvoj ustvarjalnih sposobnosti človeškega bitja. Trenutek je pravi, da obnovimo njihov pretok v svet s pomočjo njim lastnih prvinskih sil.

 1. Predstavljaj si, da spet stojiš v svojem trebušnem prostoru pred vrati vodečimi v zaledje. Majhna/majhen si kot palec in zaprosi za ključ.
 2. Nato stopi skozi vrata. Potem ko si prečkal/a prag moraš odložiti vsa svoja oblačila. Stoj tam nag/a kot 12-letna deklica ali deček.
 3. Potem hodi skozi čudovite podzemne dvorane, ki s odpirajo pred tabo. Pri hoji skozi dvorane si še vedno 12-letna deklica ali deček. Občuti in opazuj vrednote posameznih prostorov med tem, ko se počasi pomikaš skoznje.
 4. Nazadnje prideš v širen prostor s spiralnimi stopnicami vodečimi navzgor. Sledi jim dokler se ne dvigneš na raven svojega grla – grla kot izvira ustvarjalnih vzgibov.
 5. Zdaj stopi naprej do vrat, ki vodijo v prostor grla. Ko stopaš naprej postajaš odrasla oblečena oseba –ampak še vedno ne večja od palca.
 6. Ko stojiš pred vrati vodečimi v prostor grla prosi za ključ. Potem vstopi, prestopi prag in znajdeš se spet v območju utelešene resničnosti.
 7. Ko stopaš naprej v utelešeni svet se ti vrne tvoja običajna postava. Poskusi občutiti kakšne možnosti in izzive so zate pripravili tvoji duhovni mojstri v sodelovanju z Gajo in njenim elementarnim ljudstvom. Utelesi te občutke in vpoglede, da bi vse razsežnosti in vsa lica tvojega bitja imela dostop do teh informacij.

ZAKLJUČEK

Zahvalimo se eden drugemu in našim gostom iz vzporednih svetov, vključno s predniki in zanamci.

Sodelujte tudi pri ponovitvi delavnice, da bo njeno sporočilo močno in dovolj prodorno.

Uporabljaj predlagane vaje vedno kadar čutiš, da pomagajo tebi ali človeštvu.

Zapise svojih izkušenj lahko pošlješ na www.lifenet.si, da jih podeliš z drugimi udeleženimi.

Predlog nagle ozemljitve

 • Stoje ali sede si predstavljaj, da se zemlja pod tvojimi nogami dvigne na raven tvojih gležnjev.
 • Predstavo vzdržuj nekaj časa, da bodo vse tvoje celice in mikroorganizmi vključno z virusi vedeli, da si povezan/a z izviri življenja.
 • Potem dovoli, da se zemlja vrne na raven tvojih podplatov.

Telepatska LifeNet delavnica:
Zavarujmo rojstvo prenovljenega človeškega bitja

Nedelja 15. avgusta ob 9.00 in ponovitev v sredo 18. avgusta ob 20.00

Program delavnice lahko najdete na spletni strani www.vitaaa.net , v drugih jezikih pa na www.lifenet.si/meditations

Delamo v sozvočju z gibanjem Sonca zato začnemo ob dogovorjeni uri, ne glede kje se na Zemlji nahajamo.

Natisnite si program delavnice ali ga imejte pripravljenega na zaslonu, da boste lahko uglašeno sodelovali.

 • Ker ima vsak sodelujoči lasten ritem ustvarjalnega delovanja, smo se odločili, da posameznim vajam ne bomo več postavljali časovnega okvira. Označene so kot »Prvi del«, »Drugi del«…Za vsako vajo si vzemite toliko časa kot ga potrebujete in se zavedajte potrebe, pri delu ohranjati celovitost sodelujoče skupine razporejene po svetu.

9.00 Uglasitev skupine

 1. Bodi ozemljen/a v svojem srcu in telesu in občuti navzočnost skupine, ki vključuje tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki sodelujejo z nami. Čeprav smo razkropljeni po svetu smo povezani v znamenju naše ljubezni do Gaje in soodgovornosti za življenje na Zemlji.
 2. Nadalje bomo ustvarili prostor za našo delavnico obdan s finimi membranami, ki nam omogočajo soustvarjanje in nas varujejo pred vmešavanjem od zunaj. Občuti hvaležnost ker nas membrane varujejo pred dejavnostjo proti-sil, ki lahko blokirajo pot miru in zemeljskega stvarstva.
 3. Predstavljaj si spiralo, ki se dvigne iz zemlje in nas dvigne na raven ustvarjalnega časa, ki ni podložen omejitvam linearnega časovnega reda.
 4. Če se ti med delavnico zgodi, da ne moreš naprej ali izgubiš stik s skupino uporabi petje samoglasnikov ali drugih tonov, da se prebiješ naprej. Lahko se tudi vrneš v krog, ki smo ga ustvarili in se domisli, da te skupina podpira.

PRVI DEL: Vrniti srcu njegove prvinske moči
Z namenom, postati ustvarjalec visokih kultur, je človek sklenil »pakt s hudičem« (rečeno simbolično) in se s tem odrekel neposredni povezanosti s srcem Gaje, stvarnice Zemljinega vesolja. Na mesto te povezanosti smo dobili »obvoznico« (by pass) nameščen na hrbtenico. Obvoznica vodi večino Gajinih ustvarjalnih sil mimo našega srčnega območja in naravnost k logični polovici naših možganov. Skozi srčno območje zdaj teče le nekaj odstotkov Gajine moči. »Pakt« je človeku omogočil skoraj neomejeno polje ustvarjanja – tako v dobrem smislu kot tudi v nepojmljivo rušilnem nesmislu. Zgodovinsko gledano je bil pakt verjetno sklenjen na prehodu iz neolitika v bronasto dobo.

 1. Z namenom preprečiti, da bi človeške ustvarjalne sile postale vedno bolj rušilne, je treba preklicati »pakt s hudičem«. Izraz se uporablja, kadar človek izroči tujim silam (bitjem) del svojega bistva in v zameno dobi nekaj, kar presega njegove naravne sposobnosti. V našem primeru smo tujim silam/bitjem izročili svoje ljubeče sozvočje z Gajinim stvarstvom in v zameno dobili skoraj neomejeno moč uresničiti karkoli na utelešeni ravni hočemo.
 2. Uporabi vajo Dotika Gaje za odklop z namenom osvoboditi človeštvo tega »pakta s hudičem«. Prosi pomoč silnih angelov, v evropskem izročilu imenovanih Kerubi. Izrazi svojo odločenost, od tega trenutka dalje ustvarjati uglašeno s pravzorci Zemljinega in Vesoljnega stvarstva. (Opis vaje odklopa najdeš na koncu.)
 3. Zdaj je treba še odklopiti in preobraziti omenjeno »obvoznico«. Uporabi še enkrat gesto odklopa, da odklopiš obvoznico od svojega telesa. Prosi Kerube, da jo sprejmejo (daj jim jo z ustrezno gesto!), jo preobrazijo in njeno energijo in informacijo vrnejo vesoljni shrambi življenjske sile.
 4. Predstavljaj si, da stojiš (vstani!) v stebru prvinske sile življenja, ki priteka navzgor iz srca Gaje skozte in te povezuje z jedrom Vesolja. Ne obstaja nobena obvoznica več, ki bi lahko motila ta pretok.
 5. Nadaljuj z imaginacijo znamenja neskončnosti (8), ki pokončno pleše znotraj stebra in povezuje tvoj srčni prostor s srcem Gaje. Občuti kvaliteto, ki pri tem nastaja znotraj sebe.

DRUGI DEL: Varujmo zarodek prenovljenega človeškega bitja
Po celem svetu razširjeni »projekt pandemije« je dejansko hud pritisk na proces ponovnega rojstva človeškega bitja kot bitja resnice in ljubezni – proces, ki zadnji dve desetletji poteka vzporedno s preobrazbo Zemlje v večrazsežnostni planet. Zavedajmo se, da smo zadnji dve leti izpostavljeni različnim manipulacijam namenjenim preprečitvi rojstva prenovljenega in celovitega človeškega bitja.

 1. Bistvo človeškega bitja se da simbolično izraziti z likom notranjega otroka. Namen naslednje vaje je zavarovati celovitost svojega notranjega otroka v nevarnih okoliščinah, ki so vzniknile na osnovi tako imenovane »Covid pandemije«.
 2. Preobrazi svoj trebušni prostor v votlino znotraj Zemlje. Predstavljaj si njene stene v sijaju neštetih kristalov, ki se zrcali v jezercu na dnu votline.
 3. ljubeče položi svojega notranjega otroka na otep slame na tla. (Asociacija na Jezusovo rojstvo v betlehemski votlini ustreza.)
 4. Povabi elementarna bitja Gaje in angelska bitja Sofije, naj se približajo notranjemu otroku v votlini in zavarujejo njegovo celovitost ne glede na vse vrste nevarnosti, ki se pojavljajo v zvezi s tako imenovano »pandemijo«.

 

TRETJI DEL: Dihaj skozi vodo, da si odpreš pot ponovnega rojstva
Pot ponovnega rojstva zdaj in tukaj povezuje dihanje (element Zraka) z elementom Vode. Element Zraka označuje novo kvaliteto zavesti, element Vode pa nov način, kako se življenje uteleša.

 1. Vzemi prvi vdih iz jedra Gaje in ga vodi do vodne leče (diska) sončnega pleteža (Območje pleteža – solarnega pleksusa – med trebuhom in prsnim košem ni ognjeno – kot se pogosto govori – temveč vodno področje, prepojeno z iskrami luči. Je vir znanja, kako prvinske sile in inspiracije Gaje preobraziti v gradnike utelešene resničnosti.)
 2. Potem izdihni vodoravno skozi vodno območje pleksusa na vse strani. Zavedaj se, da dihaš z vodo, ko se tvoj dih širi skozi vodno lečo pleteža. Kako občutiš?
 3. Pri naslednjem vdihu vodiš dih proti središču pleksusa.
 4. Sledi naslednji izdih, pri katerem dih vodiš (obogaten z vodno kvaliteto) navpično proti jedru Vesolja.
 5. Po kratkem premoru vdihni iz jedra Vesolja (Sofije) in dih vodi navzdol do središča sončnega pleteža.
 6. Izdihni vodoravno na vse strani skozi vodno lečo pleksusa  in potem vdihni v smeri njegovega središča.
 7. Nazadnje izdihni proti jedru Zemlje (Gaje) in začni osem-taktno dihanje spet od začetka. Postoj na kratko med posameznimi enotami vaje, da bi občutil/a nastajajočo kvaliteto.

Kadar želiš, si vzemi čas za kratek počitek.

ČETRTI DEL: Na novo rojeni notranji otrok
S pojmom novorojenega notranjega otroka je mišljena popolnoma nova stopnja razvoja, ki človeštvo ponese onkraj faze »homo sapiensa«. Je sinteza človekovega dušnega bistva in osebnega elementarnega jaza. Izgine ločnica med elementarnim bistvom Gaje in duhovnim bistvom človeške evolucije. Smo na pragu doživetja, da postanemo ljubeča in soustvarjalna bitja Zemlje, brez da bi izgubili svoje duhovno bistvo in njegov namen. Čestitke, dragi soljudje!

 1. Predstavljaj si svetlo zvezdo nad glavo. Predstavlja arhetipsko (izvorno) jedro človeškega rodu.
 2. Potem si predstavljaj podobno svetlo zvezdo v središču Zemlje, ki označuje elementarno bistvo Gaje in njenih evolucij.
 3. Obe zvezdi pomagata, da se proces rojstva lahko začne. Zgornja zvezda prebudi notranjega otroka spečega v votlini trebuha. Spodnja zvezda odpre pot rojstva navzgor.
 4. Predstavljaj si notranjega otroka, ko zdrsne skozi vodni disk solarnega pleksusa. Tam sreča svojega dvojčka, tvoje elementarno bitje, ki domuje prav tam, ob spodnji konici grodnice.
 5. Opazuj medsebojno delovanje obeh dvojčkov medtem, ko se pomikata skozi vode sončnega pleteža – kar se zaključi z rojstvom tvojega celovitega človeškega bitja.
 6. V naslednji fazi si predstavljaj kako tvoj na novo rojeni notranji otrok stoji v tvojem srčnem prostoru. Stoji na vodi pleksusa, s srcem na tvojem srčnem središču in glavo povezujočo obe polobli tvojih možganov. Kako občutiš?
 7. Zdaj navzočnost prerojenega notranjega jaza razširi na celo telo – pleše v trebušnem prostoru, dotika se tvojih stopal, konice prstov in konice ušes.
 8. Občuti, kako zveniš, kadar si v sozvočju z razvijajočo se preobrazbo Zemlje.

Zaključek
Zahvalimo se eden drugemu in našim gostom iz vzporednih svetov, vključno s predniki in zanamci.

Sodelujte spet, če le morete, ko bomo delavnico ponovili.

Svoje izkušnje lahko postavite na spletno stran VITAAA.

Vaja Dotika Gaje za odklop

Drži roki sklenjeni v horizontalnem položaju pred pleksusom in ju močno stisni. Zavedaj se okoliščin, ki jih želiš odklopiti. Čez nekaj trenutkov z vso silo roki razdruži. S tem izničiš dano vezanost.

Model 8-faznega dihanja

breathing exercise


Nujna telepatska delavnica za Izrael/Palestino

V nedeljo 23. maja od 9.00 do 10.40 zjutraj in ponovitev v ponedeljek, 24. maja ob 20.00 zvečer

Program natisnite in ga imejte pri sebi, da boste lahko delovali uglašeno, ali ga imejte na zaslonu računalnika ali telefona.

9.00–9.10 Uglasitev skupine

 1. Bodi ozemljen, ozemljena v svojem srcu in telesu in občuti navzočnost skupine, ki vključuje tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki sodelujejo z nami. Čeprav smo razkropljeni po svetu, smo povezani v znamenju naše ljubezni do Gaje in soodgovornosti za življenje na Zemlji.
 2. Nadalje bomo ustvarili prostor za našo delavnico, obdan s finimi membranami, ki nam omogočajo soustvarjanje in nas varujejo pred vmešavanjem od zunaj. Občuti hvaležnost, ker nas membrane varujejo pred dejavnostjo protisil, ki lahko blokirajo pot miru in zemeljskega stvarstva.
 3. Predstavljaj si spiralo, ki se dvigne iz zemlje in nas dvigne na raven ustvarjalnega časa, ki ni podložen omejitvam linearnega časovnega reda.
 4. Če se ti med delavnico zgodi, da ne moreš naprej ali izgubiš stik s skupino, uporabi petje samoglasnikov ali drugih tonov, da se prebiješ naprej. Lahko se tudi vrneš v krog, ki smo ga ustvarili, in se spomni na to, da te skupina podpira.

9.10–9.30 Prinesimo vzgib preobrazbe na območje, uničeno z vojnami in zatiranjem

 1. Predstavljaj si velikansko ptico, s krili, razširjenimi čez celotno območje Izraela/Palestine. Najprej se zdi, da je golobica Svetega Duha, prinašalka razsvetljenja. Potem pa se pokaže velikanska črna senca njenih kril, segajoča čez dežele in narode, ki tam živijo.
 2. Potem se zavej magnetnega potega iz notranjosti Zemlje. Nevarnega ptiča posrka, kot da je iz papirja, v svetišče preobrazbe v notranjosti Zemlje.
 3. Sledi trenutek tišine. Izkoristi trenutek tišine za občutenje te pomembne preobrazbe.
 4. Potem glej izvire najbolj čiste vode. Izvirajoč iz Zemlje, se zdaj pojavljajo po celem območju Bližnjega Vzhoda. Celo območje prekrijejo s tanko plastjo tekoče vode. Voda, prepojena z ženskimi vrednotami, se razliva proti Perzijskem zalivu, proti Rdečemu morju, proti Sredozemskemu in proti Črnem morju.
 5. Vsi skupaj z gosti stojimo do gležnjev v nežnih vodnih tokovih, razprostrtih po širinah Bližnjega Vzhoda. Zavedaj se naše skupne in tudi svoje navzočnosti.
 6. Naša srca nihajo v sozvočju z vodnimi pretoki, nakar začno naša srca žareti z ljubeznijo.
 7. Ljudje tega širnega območja so najprej hudo začudeni, potem pa začno tudi njihova srca žareti z ljubeznijo in mirom …

9.30–9.50 Obnavljamo ravnotežje, označeno s simbolom Davidove zvezde

 1. Kot osrednji geomantični pojav na območju Izraela/Palestine obstaja od pradavnih časov v tamkajšnji pokrajini sistem Davidove zvezde – deloma se razteza tudi na območje kraljevine Jordanije. S svojima dvema trikotnikoma vzdržuje v prostoru sporočilo popolnega ravnotežja med kozmičnimi in zemeljskimi silami Gaje, na drugi ravni pa med ženskim in moškim počelom.
 2. Predstavljaj si Davidovo zvezdo kot velikanski večrazsežnosten kozmogram, postavljen deloma nad in deloma pod Zemljo. V slavnostnem ritmu se vrti okrog svoje osi. Sposoben je služiti kot kraj srečavanja med angelskimi bitji vesolja in bitji življenja Zemlje. (Njegova os je centrirana jugozahodno od Nazareta.)
 3. Zavemo se, v kakšnem stanju je sistem Davidove zvezde v sodobnem času s potemnelimi in zlomljenimi deli. Žrtev motenj in zlorabe v preteklosti in sedanjosti kliče po obnovi svoje prvotne lepote in vloge v prostoru.
 4. Predstavljaj si, kako snemamo poškodovane dele in jih operemo v vodi, ki jo je Gaja ustvarila kot odgovor na našo prvo vajo.
 5. Potem oprane dele krajinskega svetišča Davidove zvezde preseli v močno pomanjšani obliki v prostor svojega trebuha, da se tam spet sestavijo v celoto.
 6. Nato svetišče dvigni v svoj srčni prostor, da se prenovi njegova prvinska moč in sposobnost, da sveti z ljubeznijo vesolja in Zemlje.
 7. Nazadnje se vrni k prvi točki zgoraj in si predstavljaj, da svetišče Davidove zvezde spet žarči v pokrajini Izraela/Palestine/Jordanije s svojo polno navzočnostjo.

9.50–10.00 Kratek odmor

10.10–10.20 Prebujamo izvir miru, ki obstaja pod gričem Jeruzalema

Grič (točneje krajinski pomol), na katerem stoji obzidano mesto Jeruzalem, je eden od krajev, kjer Zemlja hrani enega najmočnejših izvirov vrednote miru na planetu. Na grič pritiskajo debele plasti nekaj tisočletij trajajočih prepirov in spopadov, ki temu mogočnemu izviru ne dovolijo prepojiti dežele z mirom – čeprav celo ime Jeruzalema pomeni »kraj miru«.

 1. Najprej se je treba potruditi za preobrazbo moške agresivnosti. Uspelo ji je Jeruzalem spremeniti v enega najmočnejših vozlov v mreži temnih sil, ki mučijo Zemljo.
 2. Predstavljajmo si, da se potopimo v globoko jezero prvinskega miru pod Jeruzalemom.
 3. Na dnu jezera najdemo velikansko kristalno skalo, ki predstavlja matriko miru. Vanjo je zapičen meč. Vzemimo meč iz kristala in ga vodi miru izročimo v preobrazbo.
 4. Zavej se tudi, da se s tem v naši zavesti raztapljajo tudi napačne predstave o naravi moškega počela, simbolizirane s tistim mečem.
 5. Zdaj izkušnjo prenesemo na stvarno raven življenja. Ko izpolnjeni z mirom stojimo v pokrajini Izraela/Palestine, utelešamo prvinsko moško počelo – ne glede na to, ali sem ženska ali moški.
 6. Na glavi nosiš krono, spleteno iz zvezd, telo se počuti tekoče, pri čemer diha s svetim bistvom vode.
 7. Posledično se začne razkrajati jeruzalemski vozel v mreži temnih sil; proces razkroja se nadaljuje v celotni mreži.

10.20–10.40 Zdaj je mogoče odpreti izvir miru, shranjen v globini pod Jeruzalemom

 1. Predstavljaj si, da se spremeniš v drobno mravljo. Zlezi po svoji hrbtenici do glave in skozi tilnik vstopi v prostor možganov.
 2. Ko vstopiš, ugotoviš, da je tvoja leva (ženska, intuitivna) polovica možganov ovita v skoraj nevidno plastično vrečko – ta omogoča prevlado moške in razumske polovice možganov.
 3. Potegni plastiko z možganov in jo po hrbtenici ponesi v svojo trebušno votlino. Izroči jo vesolju tamkajšnjih mikroorganizmov, da jo razgradijo.
 4. Nato si sebe zamisli kot velikana, dvakrat višjega od jeruzalemskega griča.
 5. Zapiči zlato cevko v jeruzalemski grič tako globoko, da dosežeš jezero prvinskih sil miru; v smeri navzgor cevka sega visoko v ozračje nad Jeruzalemom.
 6. Vode miru se začno nemudoma dvigati po zlati cevki navzgor in ustvarjati oblake svete vode nad Jeruzalemom.
 7. Iz oblakov začne deževati. Drobne kaplje miru padajo kot nežen dež na Izrael/Palestino in ves Bližnji Vzhod in pri tem gasijo ognje sovraštva in bojevanja.

10.40 Zaključek

Globoko se prikloni in se zahvali vsem sodelujočim – tudi prevajalcem in soustvarjalcem delavnice.

(Natančen opis krajinskega svetišča Davidove zvezde najdete v knjigi Ane in Marka Pogačnika »Tako široko srce« (Založba Iskanja)

 


 

Ustvariti nova razmerja med človeško kulturo in bitji Gaje

Telepatska LifeNet delavnica v soboto, 15. maja 2021 od 9.00 do 11.10, ponovitev delavnice pa v sredo, 19. maja zvečer od 20.00 do 22.10.

Program delavnice v različnih jezikih lahko najdete na spletni strani www.lifenet.si/meditations, v slovenščini pa na www.vitaaa.net.

Delamo v povezavi s potjo sonca, začnite torej ob predlagani uri ne glede na vaš lokalni časovni pas.

Tam boste našli tudi napotke za izvedbo telepatskih delavnic, če jih potrebujete.

Načrt delavnice imejte pri sebi natiskan ali na računalniku/telefonu, da boste lahko sledili programu.

9.00–9.10 Uglaševanje skupine

 1. Zavedaj se, da smo kot skupina razpršeni po svetu. Zasuči svoje antene in občuti navzočnost ostalih članov skupine.
 2. Postavimo se v krog in povabimo prednike in zanamce človeškega rodu, da se krogu pridružijo. Kakšen je občutek, če stojijo z nami v istem krogu?
 3. Zdaj povabimo elementarna in arhetipska bitja Zemljinih kraljestev, da se nam pridružijo. Kakšen je občutek, če stojijo z nami v istem krogu?
 4. Z močjo svoje predstavnosti ustvarimo prostor naše delavnice. Prostor je sferične oblike, sestavljen iz različnih plasti občutljivih membran.
 5. Zdaj se uglašujemo na isto časovno raven. Predstavljaj si, da se iz Zemlje dvigne spirala, ki nas dviga na skupno časovno raven. Če med delavnico pride do motenj, se vrni v ta varovani prostor in nadaljuj od tam.

9.10–9.30 Osvobodi se vzorcev in sil neuporabnih za bodočnost

Da bi lahko našli varen izhod iz pandemične krize, se je treba osvoboditi vzorcev in sil, ki drže človeštvo kolektivno ujeto v zdaj že neobstoječi preteklosti. Vsak od nas lahko prispeva k tej kolektivni osvoboditvi s tem, da te vzorce in sile preobrazi na osebni ravni. Vedi, da Gaja ponuja pomoč: med vajo se bomo bližali jedru Zemlje kot notranjemu soncu, ki razsvetljuje grozd Zemljinih svetov. Proti jedru Zemlje se bomo pomikali skozi barve mavrice.

 1. Usmeri obraz proti sijočemu jedru Zemlje in skoči v Zemljo kot bi na glavo skočil/a v globoko jezero.
 2. Ampak namesto da se potapljaš skozi vodo, se pomikaš skozi gosto plast vijolične barve. Namenoma se skozi vijolično plast pomikaj počasi, tako da vijolična lahko iz tvojega telesa posrka najbolj goste vzorce in sile. Kako občutiš?
 3. Za tem (še vedno se z glavo naprej spuščaš proti jedru Zemlje) vstopiš v gosto plast modre barve. Namenoma se skozi modro plast pomikaj počasi, tako da modra lahko iz tvojega telesa posrka še več tujih vzorcev in sil. Kako občutiš?
 4. Potem se pomikaš skozi gosto plast zelene barve. Namenoma se skozi zeleno plast pomikaj počasi, tako da zelena lahko iz tvojega telesa posrka še več tujih vzorcev in sil. Kako občutiš?
 5. Zdaj se pomikaš skozi gosto zlato auro zemeljskega jedra, da bi na nov način sestavil/a svoje telo. Namenoma se skozi zlato plast pomikaj počasi, tako da lahko doživiš Zemljino ljubezen, ki te obnavlja. Kako občutiš?
 6. Zdaj se obrni z glavo navzgor in splavaj nazaj v svojo navzočnost zdaj in tukaj. Kako občutiš?

9.30–9.50 Podprimo duš(ev)no bistvo človeštva

Človeštvo je duhovno telo sestavljeno iz dveh polovic. Ena polovica je utelešena, druga pa prebiva v eteričnih prostorih. Pod pritiski razumske dobe se je telo človeštva razklalo na dva dela. Razumskost se osredotoča na utelešeni del človeštva, med tem ko zanika obstoj nevidne, eterične polovice človeštva in njen prostor dojema kot območje smrti. Bistvo duše, ki obe polovici človekove božanske narave povezuje, je skoraj izgubljeno. Glede na to, da je vsakdo med nami del človeške skupnosti, lahko osebno prispevamo k celjenju razkola med obema polovicama človeške družine.

 1. Najprej se za trenutek identificiraj z dušo človeštva. Občuti, kako izpraznjeno pri tem postane tvoje telo, kot da ni nič drugega kot lupina brez utripa srčne krvi.
 2. Predstavljaj si, da člani LifeNet skupnosti nemudoma pritečejo (člani naše skupnosti in drugi ljudje dobre volje iz vseh koncev sveta) in te ponesejo v svetišče posvečeno elementarnemu srcu Zemlje.
 3. Ko stojiš v sredini okroglega svetišča občuti zlate žarke iz središča Zemlje, ki nate delujejo zdravilno. Vzemi si nekaj časa za občutiti zdravilni proces, pri čemer se zavedaj, da si del človeštva.
 4. Potem poglej okrog in se zavedi, da so se stebri svetišča spremenili v čarobni drevesni gaj.
 5. Sprehodi se skozi gaj vzdolž plešočega potoka in uživaj njegovo lepoto. Dovoli, da se pri tem obnavljaš – zavedajoč se, da utelešaš dušno bistvo človeške družine.
 6. Zdaj si prispel/a do širokih vrat prekritih s plastmi žareče modrih tančic.
 7. Pojdi zavestno skozi ta prehod in znašla/znašel se boš  v širnem kristalnem prostoru, kjer ni ločitve med utelešenim in eteričnim prostorom. Uživaj razsežnost prostora, kjer človeški rod obstaja kot enotna družina, čeprav trenutno živino v dveh različnih sferah resničnosti.

9.50–10.00 Kratek premor

10.00–10.20 Obnoviti pogodbo z evolucijami Zemlje

Ko je človeštvo prejelo dovoljenje, da se lahko utelešamo na Zemlji, smo sklenili pogodbe, ki zagotavljajo, da se bomo na harmoničen in soustvarjalen način vključili v že obstajajoče družine bitij na Zemlji. V zadnjih tisočletjih je človeštvo pozabilo na pravila medsebojnih razmerij, za katera smo se dogovorili. Preden se tkanina življenja strga pod pritiskom današnje civilizacije, je potrebno, kot znamenje upanja za vsa podjarmljena bitja na Zemlji, obnoviti pozabljene in neupoštevane pogodbe.

Predstavljaj si, da vstopaš v obsežno stavbo, kjer ima vsako od kraljestev Zemlje lastno sobo. Ta predstavlja njegovo mesto v grozdu Zemljinih svetov, tako vidnih kot nevidnih.

Vsi udeleženci se v vrsti pomikamo skozi sobe, veselo in svobodno, in pri tem podpisujemo pogodbe v eni sobi za drugo.

Najprej smo povabljeni podpisati temeljno pogodbo, ki ureja odnose človeške kulture s svetom prvinskih ustvarjalnih sil – s tako imenovanimi »zmaji«. Da bi pogodbo lahko potrdili, se moramo po spiralnih stopnicah spustiti globoko v klet omenjene stavbe.

 1. Najprej podpišimo pogodbo z moškim vidikom zmajevih moči.
 2. Ponudile so nam, da bodo človeško hrbtenico od trtice do tilnika vzdrževale podobno utripajočemu stebru ognjene vode.
 3. Mi pa, predstavljajoč človeški rod, izjavljamo, da bomo te prvinske moči v utelešenem svetu uporabljali na ustvarjalen način, s pomočjo besede (grleni center) in svojih rok.
 4. Sledi podpis pogodbe z ženskim vidikom zmajevih moči, s »zmajevko«.
 5. Ozavesti njeno navzočnost. Kako občutiš?
 6. S svojim čelom se dotakni sfere njene navzočnosti – čelo ob čelo – in dovoli da dotik zazveni v tvojem srčnem prostoru.
 7. Pogodba določa, da je človekov srčni sistem lahko v sozvočju z ljubezensko močjo Gaje pod pogojem, da smo njeno čarobno moč ljubezni pripravljeni deliti z vsemi bitji utelešenega sveta – oziroma našega ožjega in širšega okolja.

10.20–10.50 Nadaljujemo s podpisovanjem pogodb med človeško skupnostjo in vzporednimi evolucijami na Zemlji

Najprej se povzpnemo po stopnicah, da zapustimo območje prvinskih moči Zemlje.

(1)

Vstopimo v prvo sobo prvega nadstropja, kjer se znajdemo sredi oblaka drobnih svetlobnih bitij podobnih mikrobom. V knjigi Ples Zemljine preobrazbe sem jih imenoval »Gajine Iskre«

 • Občuti navzočnost Isker Gaje in dovoli celicam in mikroorganizmom svojega telesa, da prosto lebdijo v prostoru. Za nekaj trenutku se odpovej strnjeni obliki svojega telesa, da jim podariš svobodo gibanja.
 • Pogodba med Iskrami Gaje in človeštvom pravi, da naj bi mi v vsakem trenutku svojim celicam in mikrobom dovolili nihati s sporočilom ljubezni in zavesti, ki jo Iskre raznašajo po prostorih in pokrajinah Zemlje.
 • Odpri se izkušnji svojega telesa uglašenega kot glasbilo stvarjenja.

(2)

Naslednja soba je posvečena elementarnim bitjem. Vstopi v »sobo« kot da stopaš v pragozd.

 • Bodi pozoren na njegove zvoke, barve in vonje. Kako občutiš?
 • Pogodba s svetom elementarnih bitij pravi, da bodo oni poskrbeli za vse potrebne pogoje, da se bomo ljudje lahko utelešali na Zemlji med minerali, rastlinami, živalmi in pokrajinami.
 • Pri tem, ko zastopamo človeški rod izjavljamo, da smo pripravljeni sodelovati z elementarnimi bitji pri vzdrževanju in varovanju utelešene Zemlje kot raja.
 • Zdaj moramo prenovljeno pogodbo še podpisati – iztegni obe roke pred sabo z odprtimi dlanmi (napravi gesto!) in se z njima dotakni in občuti »roki« elementarnega bitja.

(3)

Tretja soba je posvečena vilinskim bitjem, v keltskem izročilu imenovanim Sidhe (izgovori »Ši«). Sidhe varujejo pravzorce zemeljskega stvarstva.

 • Pozabi na vse predsodke, kdo Sidhe so. Ko vstopiš v njihov prostor občuti njihovo neposredno navzočnost.
 • Pogodba sklenjena med človeškim rodom in Sidhe pravi, da bomo sodelovali z njimi in Gajo pri ustvarjanju grozda Zemljinega vesolja in posebej pri integraciji materializirane Zemlje v grozd (cluster) Zemeljskega vesolja. Pri tem skupnem naporu delujejo Sidhe z eterične ravni, uporabljajoč njene potenciale, medtem, ko naj bi človeštvo sodelovalo in soustvarjalo izhajajoč iz utelešenega prostora.
 • Pogodbo podpisujemo tako, da iztegnjeno desnico položimo na levo ramo Sidhe, medtem, ko Sidhe položi levico na našo desno ramo. Občuti pretok med obema.

10.50–11.10 Kar še manjka je pogodba z Gajo, materjo Zemeljskega vesolja

  1. Predstavljaj si, kako vstopaš v magični gozd. Med sprehodom med drevesi prideš do izvira kristalno čiste vode. Ob izviru sedi na tleh Mati zemeljskega stvarstva. Sedi ji v naročje.
  2. Ko sediš v njenem naročju se tvoje srčno središče poveže z njenim.
  3. Zaupaj njeni navzočnosti. Podaj se s svojo pozornostjo od svojega srca nazaj in skozi njeno srce v neskončnost za njenim srcem.
  4. Potem lezi v vodo izvira, da svojo izkušnjo ozemljiš v spominu vode, ki zna prepojiti vse svetove in bitja, vključno s človeškim.
  5. Ko tako ležiš v čisti vodi se zaveš, da je dotik Gajinega srca prebudil v tebi spomin svoje in naše pogodbe z njo. Ko ležiš v vodi, lahko občutiš pogodbo za svojim hrbtom kot vzorec (kozmogram) iz čistega zlata.
  6. Dovoli zlatemu vzorcu stopiti v tvoje telo, da bi vse celice in mikrobi tvojega telesa lahko vsrkali njegovo sporočilo in z njimi tudi vse ptice, oblaki, kamni, drevesa, gore – ves svet okrog tebe.
  7. Počuti se osvobojeno/osvobojenega preteklih bremen. Prosto se gibaj skozi življenje lahka/lahek kot svetloba sama.

11.10 Zaključek

   • Zahvalimo se eden drugemu in tudi našim gostom iz vzporednih svetov, vključno s predniki in zanamci.
   • Da bi bilo sporočilo delavnice močno in jasno ste povabljeni k ponovnemu sodelovanju ob ponovitvi v sredo.
   • Predlagane vaje lahko, kolikor se vam zde pomembne, dodatno naredite kadarkoli.

TELEPATSKA DELAVNICA ZA NUNSKI VRT – GLOBLJE IN BOLJ ŠIROKO

Predlaga Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA
www.vitaaa.net  

Sobota, 27. marca 2021 od 9.00 do 11.00, večerna varianta v sredo 31.marca od 20h do 22h.

Program natisnite in ga imejte pri sebi, da boste lahko delovali uglašeno ali ga imejte na zaslonu računalnika ali telefona.

Bivši vrt Nunskega samostana v Ljubljani danes deluje kot državotvorni okraj RS. Na eni strani je palača predsednika republike in malo dlje zadaj palača vlade, na drugi je parlament, na tretji strani je Nunski samostan in na nasprotni strani Cankarjev dom. Rajska kvaliteta nekdanjega vrta ostaja na subtilni ravni prostora navzoča in predstavlja arhetip ki lahko navdihuje razvoj Slovenije, če je slišan in če obstaja volja za njegovo uresničenje. Približno tako smo pred letom dni, 28. marca 2020 napovedali eno prvih telepatskih delavnic, ki smo jih razvili potem, ko se je začel politični prostor radikalno zapirati. Kako lahko pripomoremo k uresničenju pravzorca Slovenije po letu dni, ko izboljšanja položaja ni na vidiku?

Večina tega kar nesrečneži doživljamo v zadnjem letu je izraz globalnega soočenja med silami, ki hočejo človeštvo s pomočjo različnih manipulacij zadržati na ravni, ki ni več povezana s pretokom življenja in dihom duhovnega sveta (katerega del smo skupaj z našimi predniki in zanamci) ter ritmom drugih bitij Zemljinega stvarstva – in na drugi strani možnostmi, ki nam jih nudi prehod Zemlje in njenih kraljestev na novo raven razvoja. Če pogrezanja v tujost ne želimo sprejeti, se je treba skupaj potruditi, da sledimo navdihu Zemlje, njenega božanskega jedra ter njenih elementarnih in duhovnih bitij. (Seveda je enako veljavna vzporedna pot, ko človek sledi navdihu svojega notranjega Božanstva, osebnega elementarnega mojstra ali svojemu lastnemu viru ljubezni in intuicije. – ampak to  leži v območju osebne odločitve, mi pa želimo tudi kaj storiti na področju, ki zadeva vse nas.

9.00–9.10 Uglasitev skupine

 1. Dotaknemo se med sabo potem pa se občutimo kot širen krog, ki obkroža območje državotvornega okraja Slovenije.
 2. Potem povabimo bitja bivšega Nunskega vrta in druga elementarna bitja tega kraja v svoj krog in jih občutimo
 3. Oblikujemo sferični prostor delavnice obdan s finimi varovalnimi membranami in ga dvignemo nad raven vsakdanjosti, da bi časovno-prostorske omejitve ne omejevale našega dela.
 4. V ta zavarovani prostor povabimo duše iz sveta prednikov in zanamcev in še bitja drugih svetov Zemlje, vse, ki želijo pomagati.

Da bi bilo moč slišati bitje pravzorca, ki leži globoko pod nekdanjim Nunskim vrtom v srcu Ljubljane je treba njegov prostor ozavestiti v širino. Podobno kot leva in desna zvezda na grbu Slovenije podpirata osrednjo (osrednja je tista, ki se povezuje z vilinsko goro Triglavom), tako obstajata v prostoru Slovenije dve sakralni območji približno sto kilometrov oddaljeni od Nunskega vrta, ki pravzorcu bodočega razvoja slovenskega prostora, ki je tam shranjen in varovan, dajeta potrebno prvinsko moč in ljubezensko oporo. Tista na vzhodu se nahaja na območju Dolenjske, ona na zahodu pa na Vipavskem. Delavnica nas bo popeljala z zavezanimi očmi do enega in drugega od obeh svetih krajev, da tam najdemo podporo za postopno ozaveščenje pravzorca slovenskega prostora in njegovo uresničenje zdaj in tukaj.

9.10–9.30 Vilinski gaj na Dolenjskem (Klevevž)

 1. Klevevž si predstavljajte kot široko plitvo posodo. Na dnu posode je okrogel otok zasajen z drevesi, da je videti kot vilinski gaj. Otok z vseh strani obliva potok.
 2. Stojimo v krogu zgoraj na vrhu krajinske posode in se zavedamo, da je vse kar vidimo človeška projekcija nepovezana z resničnim bistvom kraja.
 3. Nekaj časa pihamo, (pihajte!) da odpihnemo to kopreno, ki prekriva resnični kraj.
 4. Zdaj gremo lahko bliže, ampak v vodo, ki obliva gaj ne moremo stopiti ker je kraj zaseden z neko tujo silo in voda, ki ga obliva je zato bolj mrzla od ledu. Kraj ogrevamo z zlato lučjo naših src dokler se prekletstvo ne razblini kot se megle razblinijo, ko posije sonce.
 5. Zdaj se lahko spustimo po pobočju tako daleč, da stojimo do gležnjev v topli vodi potoka, ki ga greje skrit termalni izvir.
 6. Občutimo in se veselimo vilinskega plesa v gaju na otoku sredi našega kroga.
 7. Ob tem se zavemo, da obstaja med gladino potoka in bregom otoka razpoka tanka kot las. Sploščimo se in postrani zdrsnemo skozi razpoko v notranjost otoka.
 8. V notranjosti nas čaka presenečenje. Znašli smo se v širni votlini kjer stoji polkrog megalitnih kamnov. Stari so toliko kot je stara mineralna Zemlja. V tišini nam govorijo: »Pred vami je veliki preizkus, ki zadeva celotno človeštvo. Težko ga boste prestali, če v svojem srčnem prostoru ne odprete tisto razsežnost srca, ki sveti z lučjo zvezd na nebu.«
 9. Dovolimo, da ta razsežnost naših src, ki nam do zdaj ni bila dosegljiva, zasveti. Mojstri mineralnega sveta stoječ pred nami nam pri tem pomagajo. Mi pa pomagajmo drugim, nam bližjim.

9.30–9.50 Vilinsko območje kjer se Vipava skozi sredogorje Vipavske doline prebija iz severnega v južni del doline.

Tam kjer Vipava zagrize v sredogorje oblikuje dve ravnici. Tista ob levem bregu nosi ledinsko ime Pekel, na nasprotnem pa Paradiž. Obe nasprotujoči si imeni potrjujeta, da imamo opraviti z območjem preobrazbe, pri katerem se konec stika s začetkom. Kar v »peklu« izgori, se ponovno rodi v »raju«. Vendar izraza Pekel in Paradiž kot najvišji vrednoti ne govorita o običajni preobrazbi kot jo poznamo v naravi, temveč o preobrazbi na ravni prvinskih sil stvarjenja. Zato nas naslednja vaja vodi v preobrazbo prvinskih sil, ki poganjajo kolo stvarjenja, navadno imenovanih »zmaji«.

Zmaji na območju Pekla rečejo, da nočejo več biti zmaji, kakršni so zasidrani v zavesti človeških kultur. Sleči hočejo zmajevo kožo in se razodeti v svojem globljem bistvu. Hočejo se ponovno povezati s človeškim rodom na enakopravni ravni kot angeli Zemlje. Hočejo se pokazati v luči Paradiža.

 1. Predstavljaj si, da stojiš na desnem bregu Vipave (na strani Paradiža). Ampak Vipava je tako široka kot veletok, da komaj razločiš drevesa na nasprotnem bregu. Občuti!
 2. Zdaj se na nasprotnem bregu pojavijo zmaji kot jih slika mitsko izročilo podobne dinozavrom. Plavati ne znajo in ne morejo k nam v Paradiž.
 3. Zdaj uporabimo tisto čarobno luč, ki smo jo v sebi odkrili v Klevevžu in z njeno pomočjo ustvarimo mavrični most čez reko. Občutimo ga!
 4. Opazujemo zmaje, ki se približujejo Paradižu po mavričnem mostu. Pri tem odpada z njih stara koža kot da se s pomočjo barv mavrice levijo.
 5.  Ko se nam približujejo po mavričnem mostu so podobni sfingi z ženskim obrazom.
 6. Ko pridejo bliže vidimo, da imajo namesto kril večje število rok ker so ustvarjalci.
 7. Ko pa stopijo na breg so modra bitja podobna nam, le globlje so povezani z bistvom bivajočega. Občutimo njihovo navzočnost.
 8. Zdaj se zavemo, da podobno preobrazbo doživlja tudi prasila življenja znotraj nas samih. S trtice odpade zmajev rep in se sesuje v prah atomov.
 9. Zdaj lahko občutiš navzočnost prvinske sile Zemlje in Vesolja v tisti razsežnosti svojega srca, ki sveti z lučjo zvezd na nebu.
 • – 10.10 Privošči si prijeten odmor

10.10–10.30 Nunski vrt v Ljubljani

Pri delu posvečenem Nunskemu vrtu se bomo najprej ukvarjali z odtujenostmi, ki jih državotvorni okraj zadnje leto pošilja v slovenski in evropski prostor – točneje rečeno z vzročnim nivojem od koder te sile neprijazne do razvoja človeka in Zemlje izhajajo. V ta namen se moramo spustiti v podzemlje Nunskega vrta.

 1. Vhod v podzemlje bomo našli bodisi tik za hrbtom Nunske cerkve, če tam ne uspeš pa poskusi pri visokih drevesih ob Grobnici herojev.
 2. V prvem nadstropju podzemlja bomo našli množico izmaličenih elementarnih bitij, ki jim je vtisnjena koda po kateri morajo služiti silam tujim življenju. Različni mehanični in farmacevtski postopki, ki jih je razvil človek tako magijsko delujejo nanje, da izgubijo svojo vez z izvorom in postanejo orodje tujosti. Mi, slovensko ljudstvo, pa postajamo ujetniki gospodarjev ujetnikov.
 3. Tukaj bomo uporabili zvezdno moč ljubezni, ki nam je bila podarjena v Klevevžu. Stojimo v krogu okrog nesrečnih elementarnih bitij in svetimo s tako sladko srčno močjo toliko časa, da osvetljena v njeni luči elementarna bitja spet najdejo stik s svojim bistvom in izvorom ter se osvobodijo tujosti.
 4. Po prastarih krožnih stopnicah se spustimo še eno nadstropje globlje do ravni prasil Zemlje, navadno označenih s pojmom zmajev.
 5. Po delu v Paradižu vemo, da je stara obleka zmajev zdaj neveljavna. Zato pohitimo do zmaja elementa Zraka, ki domuje pod Mihaelovo (Plečnikovo) cerkvijo na Barju. Brcni vanj z levo nogo, da se njegov oklep sesuje v prah.
 6. Potem pohitimo do zmaja elementa Ognja, ki domuje v Grajskem griču. Brcni vanj z levo nogo, da se njegov oklep sesuje v prah.
 7. Za tem pohitimo do zmaja elementa Vode, ki domuje v Savi za stadionom v Stožicah. Brcni vanj z levo nogo, da se njegov oklep sesuje v prah.
 8. Nazadnje pohitimo do zmaja elementa Zemlje, ki domuje pod Tivolskim hribom. Brcni vanj z levo nogo, da se njegov oklep sesuje v prah.
 9. Veseli se in zaploskaj, zmajev, ki so jih zlorabljale gonilne sile tujosti ni več!
 10. Zdaj se štirje prenovljeni zmaji postavijo v križ pod Nunskim vrtom in varujejo peti Element v sredini. Predstavlja seme novega prostora Zemlje in Vesolja. Stojimo okrog in pomagamo s svojo srčno močjo ovlažiti seme bodočnosti, da lahko čim prej vzklije.

10.30–10.40 Seme novega prostora v maternici Slovenije

Kako nenavadno! Prav kmalu po tem, ko smo tisti, ki spremljamo proces Zemljine preobrazbe opazili, da je proces preskočil na novo raven, se je začela Covid-kriza – kar pomeni, da je stara konstelacija Zemlje začela vidno in občutno pešati, to pa potencirano doživljamo v tem času. Drugega izhoda ni, kot da se kot posamezniki in kot civilizacija odklopimo od starih vzorcev in uglasimo z novim nivojem, po katerem veselo in zdravo skaklja življenje.

S pojmom maternice Slovenije označujem konstelacijo treh zvezd na grbu Slovenije, ki jo v realnem prostoru označujejo trije kraji, ki smo jih prehodili danes. Tri zvezde so postavljene tako, da ne padajo z neba, temveč izvirajo iz vilinske gore Triglava, ta pa stoji na dveh valovnicah vodnih globin Gaje.

 1. Slovenijo si predstavljaj kot žensko sejalko veliko kot Ajdovska deklica. (Mit pravi, da je z eno nogo stala v Crngrobu in z drugo na Šmarni gori ter zajemala vodo iz Save.) Sklonila se je k semenu v podzemlju Nunskega vrta in dala v predpasnik prgišče njegovih holografskih drobcev (fraktalov).
 2. Zdaj gre spiralno v smeri nasprotni urnemu kazalcu izhajajoč od Nunskega vrta, okrog Ljubljanske kotline in kar naprej skozi prostor Slovenije in naprej skozi prostor med Plitvicami, Panonsko nižino, Velikim Klekom in Beneško laguno.
 3. Mi gremo v vrsti za njo. Vsak drži v eni roki čudežno malho polno semen novega življenja (na pragu pomladi smo!) in sejemo na levo in na desno.
 4. Da bo setev Novega uspešna, moramo hoditi za svojim hrbtom. Predstavljaj si, da leži Slovenija za tvojim hrbtom in tam hodiš v spirali od Nunskega vrta sredi Ljubljane proti Mengšu in okrog Ljubljanske kotline in naprej po spirali (na tvoji desni je Veneška laguna, na levi Panonska nižina, Plitvice so čisto blizu tvojega hrbta, Veliki Klek pa v daljavi) sledeč devi Slovenije, ki seje in seje…
 5. Vsake toliko se ustavi in občuti kakšna je zdaj kvaliteta prostora. Ustaviš se lahko kjerkoli ali pa na določenih krajih, ki jih poznaš. Potem pa nadaljuj po poti za sejalko.

10.40–10.50 Ne bomo odnehali, dokler se novo življenje in nova kvaliteta družbenega sobivanja ne zazna na utelešeni ravni.

 1. Predstavljaj si da se cerkvena in kulturna institucija, ki stojita ena nasproti drugi ob Nunskem vrtu (Nunski samostan in Cankarjev dom) počasi nagneta proti središču Nunskega vrta in svojo glavo položita na seme novega prostora, ki ga varujejo zmaji-angeli štirih Elementov v drugem nadstropju podzemlja.
 2. Predstavljaj si, da se predsedniška palača, palača vlade in palača parlamenta počasi nagnejo proti središču Nunskega vrta in svojo glavo položijo na seme novega prostora, ki ga varujejo zmaji-angeli štirih Elementov v drugem nadstropju podzemlja.
 3. Ob tem se resetirajo vzorci mišljenja in delovanja teh institucij. V trenutku se uglasijo z zavestjo Zemlje in Vesolja, ki oba hitita po poti preobrazbe vodeče k novim horizontom bivanja. Kako občutiš?
 4.  Zaupajmo, da bodo občutili tudi tisti odgovorni za delovanje državotvornega okraja Slovenije.

10.50–11.00 Znotraj vsakega izmed nas (zaključek)

Ozavestimo navzočnost vrednot treh svetih krajev, ki smo jih danes obiskali znotraj vsakogar od nas, kolikor smo se zavestno utelesili v tej deželi:

 1. Izvirna vrednota Klevevža je navzoča v trebušni votlini. Občuti.
 2. Izvirna vrednota Paradiža je navzoča v  prsni votlini. Občuti.
 3. Izvirna vrednota Nunskega vrta je navzoča v duplini glave. Občuti.

Zahvalimo se bitjem različnih razsežnosti in krajev vpletenih v našo delavnico in sodelujočim iz sveta prednikov in zanamcev s prošnjo, da vsebinske sklope delavnice uprizarjajo in ponavljajo na svoj način, dokler se njene vsebine ne uresničijo.

 


TELEPATSKA DELAVNICA ZA MIR

Nedelja, 13. septembra od 20.00 do 21.40

Delavnico bomo ponovili v petek, 18. septembra 2020, ob istem času

Delavnica temelji na telepatski komunikaciji, zato lahko prosto izberete kraj, kjer boste pri njej sodelovali.

Prevod načrta delavnice v več jezikov najdete na spletni strani Gudrun Kargl, www.gudrunkargl.at ali na strani omrežja LifeNet: http://www.lifenet.si/meditations.

Program delavnice je delo Marka Pogačnika, Unescovega umetnika za mir iz Slovenije, v sodelovanju z Gudrun Kargl, umetnico iz Millstatta v Avstriji.

Na to delavnico lahko povabite svoje prijatelje ali sodelavce, ki jim zaupate, tako da jim program pošljete po e-pošti.

Ne ukvarjajte se s časovnimi razlikami. Delali bomo v poravnavi s Soncem, zato začnite ob 20. uri zvečer 13. septembra po svojem lokalnem času.

Natisnite si načrt delavnice ali si ga pripravite v računalniku ali telefonu, da boste lahko sledili urniku.

V vsakem delu delavnice si vzemite nekaj časa za zapisovanje svojih izkušenj, da jih boste lahko kasneje posredovali skupini.

Program je povezan z desetimi razsežnostmi večdimenzionalne resničnosti (glej skico na koncu besedila). Na tej delavnici se impulz miru približuje manifestiranemu svetu hkrati iz središča Zemlje in z najvišje angelske ravni. Spuščali (dvigali) se bomo skozi pet stopenj, ko bomo oblikovali semena miru, ki jih bomo razširili po vsej zemeljski obli.

20.00–20.10: Uglasitev skupine

 • Zavedite se tega, da so člani naše delovne skupine razpršeni po vsem svetu. Čutite se povezane z vsakim od njih in s krajem, od koder sodelujejo z nami.
 • Nato povabite druga bitja Zemlje in vesolja, ki podpirajo univerzalni mir, naj se nam pridružijo. Občutite njihovo prisotnost, in jim sporočite, da so dobrodošli..
 • Skupaj oblikujemo krog okrog Zemlje in Gajo prosimo, naj zaščiti našo delavnico za mir, da bomo lahko v miru delali.
 • Eno dlan položite v naročje kot skledo. Predstavlja lupino semena miru, ki ga bomo oblikovali tako, da bomo vanjo spustili naslednjih pet delcev matrice miru:

20.10–20.20: 1. delec

(Raven kerubinov in Gaje, 9. in 1. dimenzija)

 • Stopite iz hiše, sončen dan je in presenečeni ste, da dežuje. Toda kapljice so tako fine, da zdrsijo med atomi skozi vaše telo in skozi vse zemeljsko stvarstvo. Občutite kvaliteto univerzalnega miru, ki prežema vas in celo vesolje.
 • Potem pozabite na podobo dežja, saj se polje miru kot kvaliteta širi od neskončnosti do neskončnosti.
 • Z eno roko ste ustvarili lupino. Z drugo roko spustite prvi delec v lupino semena miru.

20.20–20.30: 2. delec

(Raven zmajev in angelski svet, 2. in 8. dimenzija)

 • Boginja miru se pojavi iz središča Zemlje in se skozi vaše telo približa utelešenemu svetu. Vzemite si čas, da začutite, kako se njena prisotnost širi skozi vaše telo do zadnje celice.
 • Potem poglejte naokrog in spoznajte, kako se boginja miru uteleša v soljudeh po vsem svetu. Ljudje niso več pripravljeni služiti gospodarjem vojne.
 • Drugi delec, prežet z navzočnostjo Boginje miru, spustite v lupino semena miru.

20.30–20.40: 3. delec

(Raven Gajinih isker in paralelnih evolucij, 3. in 7. dimenzija)

 • Občutite mir rastlinskega sveta z rastlinami, ki plešejo v vašem notranjem svetu.
 • Potem se ozrite naokoli in si predstavljajte, da drevesa hodijo s koreninami v zemlji in krošnjami visoko v nebu. Hodijo skozi človeške institucije vseh vrst, skozi domove, industrijske obrate …
 • Ves planet začne dihati z zeleno barvo, barvo srca. Kot plimovanje oceanov Zemlja in vse njene pokrajine in bitja vdihujejo in izdihujejo zeleno barvo.
 • Spustite tretji delec v lupino semena miru.

20.40–20.50: 4. delec

(Raven elementarnih bitij in voda stvarjenja, 4. in 6. dimenzija)

 • Če želimo, da bo mir na Zemlji trajen, mora biti njegova kvaliteta zasidrana v mineralih, ki imajo dovolj visoke vibracije, kot so zlato, diamanti in kristali. V veliki meri so jih izropale človeške kulture po vsem svetu. Njihovo eterično moč je treba vrniti Zemlji in njenim kraljestvom.
 • Predstavljajte si, da zlato postane tekoče in spolzi iz pred vašega nakita, iz cerkva in templjev, iz zakladnic državnih in zasebnih bank …
 • Kristali in tekoče zlato najdejo svoja prvotna mesta v telesu Zemlje, da postanejo sidrišča, kjer se kvaliteta miru zasidra znotraj Zemlje.
 • Spustite četrti delec v lupino semena miru.

20.50–21.00 Vzemite si nekaj trenutkov za počitek in zapišite si izkušnje

21.00–21.10: 5. delec

(Raven manifestirane resničnosti, 5. dimenzija)

 • Na tej ravni se naj bi mir pokazal kot resničen mir med ljudmi, narodi, kulturami in verstvi … Namesto tega se je izkazalo, da obstaja neka sila in zavest, ki se hrani v stalnih človeških konfliktih in vojnah. Moč svojega obstoja črpa iz človeškega obupa, uničevanja, pandemij in lakote, četudi njeno ime ni zapisano v Knjigi življenja.
 • Ta sila, ki nima imena, se mora oddaljiti od Zemlje. Njen čas na Zemlji se je iztekel. Preseliti se mora v vesolje Črne boginje preobrazbe (napačno imenovano »pekel«), da se preobrazi in lahko vrne k svojemu pravemu bistvu.
 • Predstavljajte si, da iz trebuha Črne boginje začne delovati tako močna magnetna vlečna sila, da izsesa navzočnost in korenine te tuje moči iz človeške kulture, iz posameznih bitij in Zemlje, da to usmeri v vesolje preobrazbe.
 • 5. delec je povezan z Zemljo kot planetom miru.
 • Spustite 5. delec v lupino semena miru.

21.10–21.30: Proces sejanja:

 • Zdaj so semena miru pripravljena na sejanje.
 • Z drugo roko zaprite lupino in seme ritmično stresite, da bo pripravljeno za sajenje. Iz tega tresenja razvijte majhen plesni ritual.
 • Zdaj je treba zemeljska tla pripraviti za sajenje. Zemljo prepojite s toplino svojega srca, z vodo svojih čustev in svojo predanostjo lepoti življenja, da bo lahko sejanje semen miru uspelo.
 • Eno za drugo izvedite ustrezne geste s semenom (z rokami), da ga prenesete na različna mesta na petih celinah, na kraje, ki jih poznate iz osebnih izkušenj ali jih imate radi.
 • Morda bi morali sejanje pospremiti z ustvarjalnim zvokom, da seme lahko začne kaliti.

21.30–21.40: Zaključek

Zahvalite se soljudem, ki so se udeležili delavnice za mir, in vsem drugim bitjem, ki so sodelovala, ko so se z nami uglasila iz različnih razsežnosti večdimenzionalne resničnosti.

Stopite iz našega kroga in hodite po svojih poteh miru.

Izkušnje lahko posredujete drugim na eni od zgoraj navedenih spletnih strani.

Tu je model 10-dimenzionalne resničnosti, ki ga uporabljamo v tej delavnici za mir:

10D prostor


 

Dragi znani in neznani prijatelji, soustvarjalci telepatskih delavnic,

Upam, da niste že siti telepatskega dela, ki se je leta 2020 porodilo iz (nadaljujočih se) omejitev zaradi virusa Covid!

Iz izkušenj socialistične Jugoslavije vem, da so bile grozne odločitve, ki so bile povezane z dobrobitjo državljanov, pogosto sprejete v mesecu avgustu, ko ljudje na počitnicah niso bili pozorni. Zdaj se dogaja nekaj podobnega.

Intuicija, moje sanje in tesni sodelavci mi govorijo, da človeštvo ravno zdaj stoji na odločilnem razpotju. Ena pot vodi k popolni robotizaciji naše družbe in nadzoru nad posameznikom. Druga pot vodi k soustvarjanju z bitji te čudovite Zemlje, vidnimi in nevidnimi, in k miru med ljudmi.

Potrebna je relativno velika skupina, da izrazimo odločitev, po kateri od dveh poti bomo želeli hoditi v naslednjih letih in še naprej v prihodnost.

Ni dovolj, da odločitev izrazimo na mentalen način. Odločitev je treba izraziti v različnih jezikih in večdimenzionalno. Trdno verjamem, da je jezik telepatskih delavnic primeren za izražanje takšne odločitve.

Zavedam se, da ste nekateri na počitnicah, vendar bi vseeno želeli sodelovati. Zato predlagam, da telepatsko delavnico (ki ima namen, da se odločimo, katero od obeh poti želimo ubrati) izvedemo v večernem času, v soboto, 8. avgusta, ob 20h, s ponovitvijo (za tiste, ki se je v soboto ne bodo mogli udeležiti ali jo bodo radi ponovili) v nedeljo, 9. avgusta ob istem času.

Ne ukvarjajte se s časovnimi razlikami. Delali bomo v skladu s Soncem, zato začnite ob 20. uri po vašem času.

Program delavnice v različnih jezikih bomo v petek, 7. avgusta, objavili na spletni strani srečanja LifeNet 2020 http://www.lifenet.si/meditations ali na spletni strani LifeNeta, udeleženci Cikličnih delavnic pa lahko Iveto zaprosite, naj vam pošlje ta program.

Druga tema, ki jo je treba obravnavati, je percepcija in posredovanje vaših zaznav po telepatskih delavnicah. Ne odlašajte in drugim sporočajte svoje zaznave, tudi če so popolnoma drugačne od vseh drugih. Skupne izkušnje zadnjih nekaj mesecev kažejo, da so zaznave skoraj vedno različne. To je odločilen evolucijski korak, pri katerem se ločimo od samovoljne ideje, da je resničnost življenja objektivna stvar. Ne! Vsak trenutek življenja je drugačen, zato se tudi mi med seboj razlikujemo. Realnost je zlitje »objektivne« navzočnosti pokrajine, bitja itd. in subjektivne, soustvarjalne percepcije posameznika.

Vse različne percepcije nekaj dragocenega dodajo k večplastni resničnosti nekega kraja ali bitja. Kraji in bitja so del elementarne zavesti Gaje in sami se lahko odločijo, kaj od gradiva, ki ga zazna skupina med delavnico, jim lahko pomaga, da postanejo bolj svobodni in celoviti – in kaj bi morali prepustiti nam kot posameznikom, ker je to pomembno za našo osebno izkušnjo in razvoj.

Ko berem vaša poročila, čutim iskrenost avtorjeve navzočnosti za napisanim besedilom in to je tisto, kar je pomembno.

Glede navdušenega odziva na različne telepatske projekte in glede na lastne izkušnje menim, da je to delo dragoceno za sedanji čas in za prihodnost.

Marko Pogačnik, UNESCO umetnik za mir, ambasador dobre volje OZN

Šempas, 3. 8. 2020


TELEPATSKO POTOVANJE PO BOSNI

Sobota, 11. julija 2020

V organizaciji društva VITAAA iz Slovenije v okviru srečanja LifeNet 2020
Program je pripravil Marko Pogačnik v sodelovanju z Damirjem Sačiragićem, Ljubo Južnič in Barbaro Buttinger-Förster

45 udeležencev srečanja LifeNetwork Gathering 2020 naj bi od 7. do 12. julija potovalo po Bosni in Hercegovini. Ker so meje te države zaprte, smo se odločili, da potovanje izvedemo v telepatski obliki.

Delavnica temelji na telepatski komunikaciji, tako da lahko prosto izberete kraj, kjer boste na njej sodelovali.

Ta načrt delavnice lahko v različnih jezikih preberete tudi na spletni strani srečanja LifeNet: http://www.lifenet.si/meditations.

Ne ukvarjajte s časovnimi razlikami. Delamo usklajeno s Soncem, zato začnite ob 9h po svojem času.

Načrta delavnice ne posredujte po omrežjih, kot je Facebook, lahko pa k tem delu povabite svoje prijatelje ali sodelavce, ki jim zaupate, tako da jim načrt pošljete po e-pošti.

Poglejte priložene risbe!

Natisnite si načrt delavnice ali si ga pripravite na računalniku ali telefonu, da boste lahko sledili urniku.

Sobota, 11. julija 2020

9.00–9. 20 Povezovanje in uglasitev skupine

 1. Vzemimo si čas, da začutimo navzočnost drug drugega in začnemo oblikovati krog. Kakšen je občutek v naša potujoči družbi? Spoznajte se!
 2. Nato povabimo varuhe Bosne in elementarna bitja njene pokrajine, ki so nam pri tem delu pripravljeni pomagati, naj se pridružijo našemu krogu, tako kot tudi prijatelji iz sveta prednikov in sveta angelov. Občutite, kako je, ko stojimo v krogu skupaj z vsemi temi bitji.
 3. Zdaj moramo ustvariti eteričen avtobus, v katerem bomo potovali. Predstavljajte si, da skupaj s povabljenimi bitji sedimo v sferičnem prostoru, podobnem tunelu, obdanem s pisanimi membranami. Uživajte v vozilu, v katerem bomo potovali po zraku s postanki na določenih krajih. Vedno znova se med potovanjem hvaležno spomnimo na naš svetlobni avtobusa, ki nam omogoča, da v sedanji situaciji svetovne karantene potujemo po Bosni.

9.20–9.30 Uglasitev z Bosno ob vznožju mogočnega slapa v Jajcu

Reka Pliva pada čez visoko kamnito polico in se združi z reko Vrbas. Kot skupina stojimo na plošči kamna med slapom in reko. Kraj je poln drobnih kapljic vode s slapa.

 1. Ker smo prisiljeni živeti v svetu, ki je izsušen zaradi prevladujoče miselnosti in mehanističnega organiziranja na svetovni ravni, ima vodno okolje slapa v Jajcu zdravilno kvaliteto. Začutite jo.
 2. Predstavljajte si, kako kot skupina v obliki kroga lebdimo sredi tega vodnega območja.
 3. Občutite, kako vas osvobaja suše moderne kulture. Razširite svojo izkušnjo po vsem svetu kot navdih drugim ljudem, da se tudi oni osvobodijo miselnih vzorcev, ki izsušijo našo občutljivost do bitij narave in do drugih ljudi.

9.30–9.50 Kompleks bosanskih piramid v Visokem

Skupina umetnikov iz omrežja LifeNet je leta 2016 ustvarila geopunkturno postavitev s 24 kamni pod vhodom v tunele Ravne, ki vodijo k piramidi sonca v Visokem. To postavitev lahko uporabimo kot vhod v kompleks bosanskih piramid. Zavedajte se, da kultura bosanskih piramid in tudi tiste, ki jih bomo obiskali pozneje, še vedno obstajajo v spominu teh krajev in morda kot vzporedne resničnosti.

 1. Ko prispemo tja, ne postavimo nog na tla. Namesto tega pristanemo na vrhovih geopunkturnih kamnov. Na njih so izklesani kozmogrami, ki so povezani z različnimi vidiki bosanskih piramid, Balkana in Evrope. Zavedajte se jih.
 2. Tla pod kamni so prekrita s tanko plastjo eteričnega polja, podobnega lavi, ki se stalno premika in ustvarja organske vzorce.
 3. Stopimo na to energijsko polje, da nas ponese v tunele Ravne, ki vodijo do notranje komore piramide Sonca. Na poti se lahko ustavite kjerkoli, ko želite doživeti to izkušnjo.
 4. Potem nadaljujte s potovanjem naprej po polju lave, dokler ne pridete v notranjost Piramide Sonca. Raziščite njen notranji prostor.
 5. Od tukaj lahko nadaljujete pot do Zmajeve piramide (da srečate zmaja – prvinsko moč Zemlje) ali se podate v notranjost piramide Lune (posvečene ženskim kvalitetam).
 6. Če se med obiskom znajdete v težavah, uporabite dinamiko vijolične svetlobe, da preobrazite oviro.

9.50–10.00 Kratka pavza za zapisovanje izkušenj in kozarec vode

10.00–10.20 Obisk velike kamnite krogle pri Zavidovičih

V Bosni je obstajala še ena zelo starodavna kultura, ki nam je pustila popolnoma zaobljene kamnite krogle. Največja v Zavidovićih ima premer več kot tri metre. To je tista, ki jo bomo obiskali.

 • Zamislite si kamnito kroglo v Zavidovićih kot središče, okrog katerega se z lahkotnostjo gibljemo kot planeti. Začutite njeno kvaliteto.
 • Nato odprite svoje srce in dovolite, da vas kamnita krogla pritegne in vstopite skozi njo v vzporedno realnost, ki obstaja zunaj materialne krogle.
 • Med tam shranjenimi zakladi najdemo nekaj kvalitet, ki jih potrebuje naš čas.
 • Pripeljite jih v svet Bosne in jih razširite v kulturo in naravo tam in v širšem svetu.

10.20–10.40 Sarajevo

Za doživetje glavnega mesta Bosne bomo obiskali Bembašo, kraj njegovega nastanka. Tam iz kanjona priteče reka Miljacka, preden pride v veliko dolino Sarajeva. Kamnite stene na obeh straneh reke ustvarijo visok cilindričen prostor. Toda reka je zajezena, njen tok se je skoraj ustavil.

 1. Najprej moramo opraviti obred Gajinega dotika, solzo milosti (glej prilogo), da preobrazimo žalostne spomine na obleganje Sarajeva med zadnjo vojno in vse druge plasti zatiranja, povezane s Sarajevom, pa tudi z Bosno in Hercegovino.
 2. Predstavljajte si, da stojimo v velikem krogu visoko nad tem krajem in čezenj in skozi več njegovih plasti sive energije izlijemo solzo odpuščanja in božanske milosti.
 3. Ko to storimo, pogledamo v globino Zemlje in vidimo, da se Sončev disk dviga navpično iz srca Zemlje skozi cilindrični prostor Bembaše.
 4. Ko se dvigne čez skalne stene kanjona, zasije s svojimi žarki v celo deželo, daleč v prostor Balkana.
 5. Občutite njegov blagoslov.

10.40–11.00 Odmor za kavo ali čaj in da si zapišite izkušnje.

11.00–11.20 Kultura stečkov

Stečki so megaliti, ki se običajno pojavljajo v skupinah po hribih in gorah Bosne in Hercegovine. Imajo obliko velikih vodoravnih plošč ali obliko hiše. Včasih so bogato okrašeni. Izvirajo iz neznane starodavne kulture in v srednjem veku so jih ponovno uporabili bogomili, alternativna krščanska kultura, podobna francoskim katarom. Obiskali bomo nekaj skupin Stečkov na gorovju Bjelašnice nedaleč od Sarajeva.

 1. Vozimo se z »avtobusom« skozi atmosfero, dokler ne pridemo do ene od lokacij Stečkov z megalitskimi kamni, ki stojijo na zmajevem grebenu hriba. Ne stopimo iz avtobusa, da bi se dotaknili tal. Namesto tega izstopimo iz avtobusa visoko nad krajem.
 2. Od tu se počasi približamo Stečkom in se zavemo različnih plasti njihove avre.
 3. Izberite enega od kamnov, da boste skozenj vstopili v notranjost gore.
 4. Spoznajte kulturo Stečkov in njena bitja, ki so se morala umakniti v Zemljo, potem ko je človeštvo prevladalo na površini planeta.
 5. Ko se vrnete na avtobus, nekatere lastnosti te kulture prinesite s sabo v zunanji svet kot navdih za soljudi, da se prebudijo v svoje bistvo in svojo resnico.

11.20–11.30 Zaključimo jutranji del in se zahvalimo svojim vodnikom na tem potovanju – se vidimo spet popoldne ob 15h.

15.00–15.10 Ponovna povezava in vstop na naš telepatski avtobus

15.10–15 20

Popoldne bomo obiskali mediteranski del Bosne, imenovan Hercegovina.

Začnemo v kanjonu reke Neretve, ki je na več mestih zajezena in stoji kot ujetnik znotraj ogromnih umetnih jezer.

 • Predstavljajte si, da stojimo ob obali enega izmed umetnih jezer.
 • Sklonite se in malo vode vzemite v roke.
 • Prosite za blagoslov božanstva. Kot zlat dež vam pada v roke.
 • Blagoslovljeno vodo porazdelite po reki.

Če vam ostane še kaj časa, lahko obiščete mogočne skale Drežnice v kanjonu Neretve

15.20–15.30 Mostar

Mostar je glavno mesto Hercegovine in stoji tam, kjer Neretva priteče iz svojega kanjona. Mostar je znan po obokanem mostu, ki je bil porušen med zadnjo vojno in pred kratkim obnovljen. Mesto je razdeljeno na muslimanski in krščanski del.

 • Približamo se mostarskemu mostu z »avtobusom«, ki lebdi nad reko Neretvo.
 • Ustavimo se, ko je avtobus pod mostom in odpremo svoja srca kot tisoč sonc, ki žarijo z ljubeznijo in mirom na to razdeljeno mestom in njegove prebivalce.

15.30–15.50 Medžugorje

Medžugorje je znano po sporočilih Matere Marije, ki jih je od leta 1983 dobivala skupina otrok, ki so zdaj že odrasli moški in ženske. Marko je bil prisoten, ko je pred desetletjem prispelo takšno sporočilo. Naslednja meditacija sledi njegovim zaznavam med tem obiskom.

 1. Predstavljajte si, da stojimo okrog kraja nad vasjo, kjer so skoraj štiri desetletja prejemali sporočila o miru.
 2. Iz tal se pojavi srebrna krogla navzočnosti Gaje, stvarnice življenja. Začutite jo in poslušajte, kaj vam govori.
 3. Nato se krogla razdeli na nešteto mikroskopskih krogel. Nekatere se dotikajo vašega srčnega prostora. Druge gredo skozi naš krog naprej v Hercegovino in Bosno, da se dotaknejo src ljudi, ki so zavestno ali podzavestno odprti za njihov blagoslov.

15.50 – 16.10 Stolac

Dejansko to mesto samo niti ni pomembno, posebna je visoka planota nad Stolcem s kiklopskimi stenami starodavnega svetišča, imenovanega Daorson. Ima fantastično sposobnost, da poveže Bosno in Balkan z izvorom kozmičnega navdiha zgoraj in z matrico (arhetipom) v vodi življenja globoko spodaj.

 1. Predstavljajte si, kako se na različnih mestih v Bosni in Hercegovini in na Balkanu (sveta maternica Evrope) usidrajo tanke zlate niti in cel sveženj se jih dvigne do zvezde na nebu, ki pozna kozmični namen teh dežel.
 2. Potem si predstavljajte, da se tanke srebrne niti pritrdijo v krajih Bosne, Hercegovine in Balkana.
 3. Vzemite te niti in jih potegnite globoko v ocean spomina v jedru Zemlje.
 4. Povežite jih z matrico (arhetipom) maternice Evrope (Balkana).
 5. Pazite, da dvigajoče se zlate niti in padajoče srebrne niti ustvarijo popolnoma uravnotežen in močen vzorec, ki je sposoben roditi nov planetarni prostor Evrope in sveta.
 6. Vstopite v ta prostor, da začutite njegovo kvaliteto.

16.10–16.20 Zaključek

Med vrnitvijo se naš svetlobni avtobus ustavi pri Bohinjskem jezeru v Julijskih Alpah, kjer bomo jutri, v nedeljo, 12. julija, proslavili Omrežje življenja (LifeNet) in delali na njegovi prenovi.

 • Oblikujmo svoj krog nad Bohinjskim jezerom ob vznožju Triglava, se zahvalimo eden drugemu za izkušnje, ki smo jih prinesli iz Bosne, in zahvalimo se vsem bitjem, ki so nas prijazno spremljala in navdihovala.
 • Se vidimo jutri na istem kraju ob 9h zjutraj na telepatskem srečanju LifeNet 2020.

 

Dodatek

Ritual dotika Gaje, solza milosti

 1. V molitveni gesti dvignite roke do svojega srca in pustite, da se kapljica vašega sočutja (povezana z osebo, krajem ali situacijo) spusti v prostor med dlanmi.
 2. Priklonite se Zemlji in s svojo domišljijo sezite globoko v kraljestvo Gaje, Matere življenja. Ustvarite posodo z rokami in prosite Gajo za kapljico odpuščanja, povezano s stisko ali žalitvijo, ki je bila storjena določenemu vidiku življenja, kraju ali njegovim bitjem.
 3. Vzravnajte in dvignite posodo svojih rok (že vsebuje kapljico vašega sočutja in kapljico odpuščanja Gaje) k nebu in prosite za kapljico božanske milosti.
 4. Zdravilna voda se zdaj zbira na homeopatski način. Nesite posodo tako, da v domišljiji zdravilno vodo usmerite k njenemu vnaprej zastavljenemu cilju. Namen vašega srca in pozornosti vaše zavesti skupaj tvorita most, ki zdravilni impulz vodi tja, kjer je to potrebno.
 5. Zahvalite se. Po načelu osebne vere in telepatije lahko ta ritual deluje tudi na dolge razdalje.

Risba 1: zemljevid potovanja po Bosni

Plan Bosna LifeNet

Risba 2: dvojni stožec Stolac/Daorson

Stolac

 


 

TELEPATSKO SREČANJE OMREŽJA LIFENET 2020

Nedelja, 12. julij 2020

V organizaciji Društva VITAAA iz Slovenije, program pripravil Marko Pogačnik v sodelovanju z več čudovitimi ljudmi iz omrežja LifeNet.

Mednarodno srečanje Omrežja za življenje (LifeNet/Lebensnetzt) ​​bi moralo potekati ob Bohinjskem jezeru od 13. do 15. julija 2020. Ker to ni mogoče zaradi omejitev v zvezi z virusom covid, smo pripravili telepatsko obliko srečanja.

Srečanje temelji na telepatski komunikaciji, tako da lahko prosto izberete kraj, kjer boste pri njem sodelovali.

Ta program v različnih jezikih najdete na spletni strani srečanja LifeNet: http://www.lifenet.si/meditations.

Ne ukvarjajte s časovnimi razlikami. Delamo usklajeno s Soncem, zato začnite ob 9h po svojem času.

Vabljeni tisti, ki so že prej izrazili zanimanje za srečanje LifeNeta 2020, lahko pa k delu povabite tudi prijatelje ali sodelavce, ki jim zaupate in jim ta načrt posredujete po elektronski pošti.

Natisnite si načrt delavnice ali si ga pripravite na računalniku ali telefonu, da boste lahko sledili urniku.

Nedelja, 12. julij 2020

9.00–9.20 Povezovanje in ugasitev skupine

 1. Vzemimo si čas, da začutimo navzočnost drug drugega in začnemo oblikovati krog nad Bohinjskim jezerom (poglejte si priloženi zemljevid).
 2. Kakšen je občutek v naši družini ljudi, posvečenih geomantiji, geokulturi in procesu preobrazbe Zemlje?
 3. Potem povabimo varuhe svojega ljubljenega planeta in elementarne bitja pokrajin, ki so nam pri tem delu pripravljena pomagati, naj se pridružijo našemu krogu in tako tudi prijatelji iz sveta prednikov in angeli. Občutite, kako je stati v krogu skupaj z vsemi temi bitji.
 4. Zdaj moramo ustvariti eterično sfero, v kateri bomo danes delali in uživali v tej skupnosti. Predstavljajte si, da skupaj s povabljenimi bitji sedimo v sferičnem prostoru, obdanem s pisanimi membranami. V času srečanja se vedno znova spomnimo te zaščitne krogle, ki nam omogoča, da skupaj delamo v miru in se dotaknemo nekaterih ključnih vidikov sedanjega obdobja.

9.20–9.40 Bohinjsko jezero, kraj našega srečanja

Bohinjsko jezero v sveti pokrajini Triglava predstavlja žarišče sprememb in preobrazbe.

 1. Še vedno stojimo v krogu nad Bohinjskim jezerom.
 2. Vrtinec močne energije sprememb se dviga iz globine jezera skozi naš krog, v katerem stojimo ljudje in vsa druga bitja, ki smo jih povabili, naj se nam pridružijo.
 3. Za našimi hrbti in povsod naokrog so razporejeni vzorci odtujene civilizacije, ki je izgubila povezavo z bistvom življenja in resnice.
 4. Predstavljajte si, kako med seboj ustvarimo kanale, po katerih lahko ti vzorci, energije in bitja, ki jih podpirajo, vstopijo v vrtinec preobrazbe (tako da se življenjska energija, zamrznjena v teh odtujenih oblikah, lahko vrne k izvoru življenja).
 5. Ples preobrazbe podpiramo s petjem samoglasnikov. Med tem procesom bodite pozorni na to, kako poteka.

9.40–10.00 Skoraj popoln nadzor nad srci in razumom ljudi je končan (izrazil se je kot karantena zaradi virusa covid z vsemi njenimi družbenimi in psihološkimi posledicami.)

Izraziti moramo jasno znamenje tega, da je minilo dolgo obdobje, v katerem sile, ki so naši ljubljeni Zemlji tuje, lahko izzivale družino človeštva. Dosegli smo točko skoraj popolnega nadzora nad Zemljo in ljudmi. Na tej točki se ljudem ne dopušča, da bi se spomnili svojega resničnega izvora in namena naših življenj. Bohinjsko jezero je sposobno peljati te grozne sile na drugo stran vesolja, kjer najdejo svoje pravo mesto.

 1. Še vedno kot velik krog lebdimo nad Bohinjskim jezerom in se zavedamo naloge, ki jo bomo kmalu opravili.
 2. Zdaj se, ne da bi izgubili obliko našega kroga – držimo se za roke, da pokažemo svojo enotnost, – spustimo v globino jezera.
 3. Na dnu najdemo predore, ki vodijo skozi telo Zemlje na drugo stran vesolja, ki obstaja za hrbtom Gaje.
 4. Tiste sile ali bitja usmerimo skozi te predore v sfero njihove preobrazbe.
 5. Zahvalimo se, da nam je dovoljeno to storiti, in se vrnemo na gladino jezera.

 10.00–10.20 Odmor, da si zapišemo izkušnje, popijemo skodelico čaja ali kave …

10.20–10.30 Vabilo soljudem, naj se prebudijo za ustvarjalno moč svojih src

Do zdaj smo uporabljali preobrazbene potenciale Bohinjskega jezera. Zdaj se premaknemo do sosednjega jezera, na Bled. Sveto Blejsko jezero ima na svojem skalnem otoku romarsko cerkev, posvečeno Mariji kot materi življenja.

 1. Ko stojimo na jezerski gladini okrog otoka, ponovno oblikujemo svoj krog.
 2. Predstavljajte si, da so površinske značilnosti otoka prekrite s tanko plastjo, ki je kot ogledalo.
 3. V otoku se tako odseva luč naših src.
 4. Zavedajte se tega, da Blejski otok pozna atomsko moč in lepoto ljubezni, shranjene (ampak neprepoznane) v človeškem srcu.
 5. Zapleten sistem naših človeških src se prebudi z zrcaljenjem otoka in začne razvijati svojo neizmerno ustvarjalno moč in lepoto. Začutite jo! Zavedajte se, da je naš najdragocenejši notranji potencial tisti, ki nas lahko odlično zaščiti in dvigne na novo raven na planetarni evolucijski poti.
 6. Na koncu se obrnite in pošljite sporočilo v svet, da opomnite soljudi, kdo smo kot ljudje in kateri je (večinoma neznani) dragoceni ustvarjalni potencial, ki ga nosimo v srcih.

10-30–10.50 Okrogle membrane – naša nova resničnost

Že dve desetletji Zemlja manifestira nov prostor realnosti. Rezultati so izredno zahtevne kaotične situacije na planetu na eni strani in nastanek novih pogojev za življenje na drugi. Da zaradi kaotičnih situacij ne bi prišlo do razpada, Zemlja ponuja sisteme tekočih (vodnih) membran, ki jih lahko uporabljamo med hojo po življenjski poti. Da bi izkusili to darilo, gremo severozahodno od Bleda do izvira reke Save, do Zelencev. Voda prihaja neposredno iz tal in tvori veliko jezer kristalno čiste vode.

 • Oblikujemo svoj krog nad vodno pokrajino Zelencev.
 • Predstavljajte si drobne kapljice vode, ki hlapijo iz izvirov spodaj in tvorijo subtilne membrane okrog vsakega nas in okrog cele skupine.
 • Ostanite nekaj časa znotraj vodnih membran Zelencev, da vsaka celica vašega telesa, vsak vaš mikroorganizem in vaš element lahko v svoj spomin vpijejo nov prostor, skozi katerega bi se morali gibati ali zaviti na poteh tega planeta.

10.50–11.10 Za otroke sveta

Vrnemo se na kraj nad obalo Bohinjskega jezera, ki je bil predviden kot kraj srečanja LifeNet 2020. Gre za mladinski dom, kjer se na predavanjih v naravi šolajo otroci iz cele Slovenije. Torej je to priložnost, da damo darilo otrokom celega sveta.

 • V ta namen uporabljamo obred Dotika Gaje, solzo božanske milosti. Glejte dodatek!
 • Obred je treba opraviti trikrat, enkrat za otroke, ki trpijo zaradi lakote, enkrat za otroke, ki trpijo zaradi zatiranja, in enkrat za otroke, ki trpijo zaradi pretirane racionalnosti šolskega sistema.

11.10–11.30 Zaključek: ponovno ustvarjanje omrežja za življenje (LifeNet)

Za delo na ponovnem ustvarjanju omrežja za življenje se spet preselimo v prostor nad Bohinjskim jezerom. Tokrat se zberemo visoko nad tistim delom jezera, ki je bližje izlivu. Tam bomo oblikovali svoj krog.

 • Oblikujemo svoj krog (v njem sodelujejo tudi bitja, ki smo jih povabili na začetku) kot odprt center, od koder se mreža za življenje širi na vse strani Zemlje.
 • Vsak vozel mreže predstavlja osebo, skupino prebujenih ljudi ali skupino bitij iz vzporednih resničnosti, ki imajo radi Gajino stvartvo in so na več različnih načinov aktivni v podporo kvantnemu skoku Zemlje za prehod življenja planeta in njegovih bitij na novo evolucijsko raven.
 • Občutite LifeNet kot odprto omrežje, ki se posveča resnici Gajine modrosti in se izraža s številnimi rokami ljubezni.
 • Zahvalimo se eden drugemu in vsem bitjem, ki so nas podpirala v mesecih pripravljalnega procesa za srečanje LifeNeta 2020. Naslednji meseci bodo namenjeni organiziranju naših dejavnosti na praktičnih ravneh.

Risba pokrajine v Sloveniji, kjer poteka telepatsko srečanje omrežja LifeNeta

LifeNet places


OBNOVITI CIKLUS LETA

Enoletni program sestavljen iz petih telepatskih delavnic 2020–2021
Predlagal ga je Bernard Lainka, bio-dinamični kmet, urednica je Iveta Šugarkova, oba iz Češke.
Delo pripravlja Marko Pogačnik, Unescov umetnik za mir.

Namen tega skupinskega umetniškega dela je, podpreti Gajo, stvarnico Zemljinega vesolja in njena elementarna bitja pri njihovem naporu ohraniti in prenavljati cikluse življenja na planetu.

Živimo v premočrtni kulturi, ki prodira naravnost od minute in minute, od dneva do dneva…in pri tem ignorira dejstvo, da življenje na Zemlji in v vesolju sledi cikličnemu počelu. Če se zlomi ciklus leta – kar velja tudi za cikle notranjega razvoja pri človeku – življenje preneha obstajati.

Ciklično delavnico bomo pripravili in objavili na prelomnih točkah leta, ob solsticijih in enakonočjih, začenši z poletnim solsticijem v soboto 20. junija 2020 in zaključili na isti praznik leta 2021.

Ciklična delavnica je telepatska. Program delavnice z urnikom, kdaj bomo izvajali določene vaj in z navodili zanje bo Iveta poslal najkasneje tri dni pred delavnico na naslove prijavljenih.

Telepatska delavnica se vsakič začne ob 9.00 zjutraj in traja dve do tri ure..

Ker sledimo gibanju sonca, začenjamo vedno ob devetih zjutraj ne glede na časovni pas v katerem se sodelujoči nahaja. Sodelujoči si sam izbere prostor od koder želi sodelovati. Sodelujoči lahko povabite k sodelovanju ali pošljete program delavnice tistim, za katere verjamete, da bi želeli sodelovat.

Za sodelovanje pri Ciklični delavnici si v letu 2020 rezervirajte naslednje datume: sobota, 20. junij 2020, sobota 19. september 2020, sobota, 19. december 2020.

Delavnica je brezplačna, povratni tok pride v obliki skupnega ustvarjanja nečesa dragocenega za življenje vseh bitij vidnih in nevidnih.

Če želite sodelovati, prosimo, da se prijavite, tako da pošljete svoj e-mail naslov in ime na iveta.sugarkova@gmail.com  pred 17. junijem 2020, tako da bo Iveta lahko sestavila listo sodelujočih.

Veselimo se skupnega ustvarjanja, Bernard, Iveta, Marko


 TELEPATSKA DELAVNICA ZA BRAZILIJO

Nedelja, 31. maja 2020 od 9.15 do 11.40

3. delavnica v procesu srečevanja LifeNet 2020

Delavnico bomo ponovili v nedeljo, 7. junija 2020, ob istem času

Delavnica temelji na telepatski komunikaciji, tako da lahko prosto izberete kraj, na katerem boste v njej sodelovali.

Na spletni strani srečanja LifeNet so na voljo portugalska, nemška, slovenska in angleška različica načrta te delavnice: http://www.lifenet.si/meditations.

Program sta pripravila Marko Pogačnik in ekipa Društva VITAAA iz Slovenije.

Na delavnico lahko povabite svoje prijatelje ali sodelavce, ki jim zaupate in jim program posredujte po elektronski pošti.

Naj vas ne skrbi glede časovnih razlik. Delali bomo v poravnavi s Soncem, zato začnite 31. maja zjutraj ob 9.15 po svojem času.

Natisnite si načrt delavnice ali ga imejte pripravljenega na računalniku ali telefonu, da boste lahko sledili urniku.

Program:

9.15–9.30: Povezovanje in uglasitev skupine

 • Vzamemo si čas, da občutimo navzočnost drug drugega in začnemo oblikovati krog. Zavedajte se tega, da bomo izvedli zapleteno delo za Zemljo, zato se prepričajte, da boste dobro prizemljeni in popolnoma navzoči.
 • Potem povabimo elementarna in angelska bitja Brazilije in njena bitja prednikov. Začutite, kako je biti z vsemi temi bitji skupaj v krogu.
 • Zdaj moramo ustvariti eteričen prostor, v katerem bo potekala naša delavnica. Predstavljajte si, kako okrog našega kroga ustvarimo kroglo kot membrano, sestavljeno iz drobnih vodnih kapljic, ki se vijolično lesketajo. Vedno znova se spomnimo na ta svoj skupni prostor, ki nam omogoča sodelovanje na velikih razdaljah.

9.30–9.40 Obala med Sao Paulom in Riom de Janeirom je blokirana

Da bi osvojili ogromno ozemlje Brazilije, ki jo je papež dodelil portugalskemu kralju, so osvajalci s črno magijo ustvarili visok črn zid ob obali med Sao Paulom in Riom in tako preprečili pritekanje prvobitnih sil Atlantskega oceana (zmaja Atlantika), ki tu vstopi na celino in ciklično obnovi svojo moč. Brazilija je šibkejša, če je ne obnavlja vodni zmaj Atlantika.

 • Predstavljajte si, da z oceana gledate obalo Brazilije.
 • V roke vzemite nekaj oceanske vode, dvignite jo v nebo in prosite, naj vas blagoslovi božanska moč preobrazbe.
 • Izlijte vodo na drugo stran obalnega pasu, da osvobodite elementarna bitja, ki so bila prisiljena vzdrževati zid. Vajo nekajkrat ponovite.
 • Nato začutite, kako teče izmenjava med prvobitnimi silami Atlantskega oceana in južnoameriške celine.

9.40–10.00 Prostor amazonskega pragozda je pod močnim pritiskom

Ogromen vodni bazen Amazonije bi moral biti v stalni izmenjavi z vzhodnim delom Brazilije, ki je bogat z mineralnimi rudami in kristali. Spajanje mineralov (element zemlje) in vodnega elementa omogoča manifestacijo utelešene resničnosti planeta. Zemlja kot živ planet začne umirati, če je pretok izmenjave med vodnim kraljestvom (rastlinami) in mineralnim kraljestvom porušen – to je očitno v sedanjem stanju amazonskega deževnega pragozda. Kaotična moč urbanizirane obale Brazilije pritiska na naravni prostor Amazonije.

 • Bodite pozorni na dva litopunkturna sistema (megaliti z izklesanimi kozmogrami), ki sta jih Marika in Marko Pogačnik iz slovenske umetniške skupine VITAAA s pomočjo Brazilca Franklina Fredericka vklesala v dveh pokrajinah mineralno bogatega dela Brazilije: Circuito das Aguas in Morro do Pilar.
 • Predstavljajte si ta dva sistema kot vira neštetih akupunkturnih meridianov, ki se širijo po vzhodnem (mineralnem) delu Brazilije. Pomagata pri prizemljevanju prenaseljenega dela države in njegovem urejanju v skladu s kozmičnimi vzorci mineralnega kraljestva.

10.00–10.20 Povezovanje bitja Amazonije z mineralnim kraljestvom Brazilije

Nova prestolnica Brazilije, Brasilia, je bila ustanovljena po viziji Don Boska, na mestu portala, skozi katerega vodna Amazonija svojo moč izmenjuje z mineralnim kraljestvom vzhodnega dela Brazilije.

 • Predstavljajte si, da stojite na območju portala Brasilie. Porečje Amazonije je za vašim hrbtom.
 • Predstavljajte si, da od tu hodite nazaj proti središču Amazonije.
 • Tam se obrnete (v svoji domišljiji) in zaznati Boginjo (dušo) amazonskega pragozda.
 • Vzemite njeno sladko prisotnost v svoje srce, obrnite se, tako da boste spet gledali v smer Atlantskega oceana.
 • Nesite njeno navzočnost skozi portal Brasilie vse do Ria de Janeira.
 • Z njo se dotaknite znamenitih granitnih gora Ria, tako da se kozmični elementi vode in mineralov spet povežejo.

10.20–10.40 Pavza za kavo, da si zapišemo izkušnje …

10.40–11.00 Na ravni planeta visokogorje Tibeta predstavlja mineralni (jang) pol planeta, amazonski deževni gozd pa kraljestvo vodnega elementa (jin pol)

Tibet in Amazonija sta točno na dveh nasprotnih straneh planeta. Med seboj sta povezana skozi srce Zemlje, ki sega do obeh polov, do Amazonije in do Tibeta. Njihovo povezavo je treba obnoviti, da bo planet postal dovolj močen in bo kos izzivom sedanjega procesa Zemljine preobrazbe.

 • Predstavljajte si Tibet za svojim hrbtom. Čudite se zasneženim visokim goram.
 • Potem se potrudite, da se poistovetite s planetom Zemlja.
 • Ko ste poistoveteni s planetom, peljite Tibet skozi svoje srce, da se dotakne vodne amazonske ravnine pred vami.
 • Vzemite si dovolj časa, da izkusite to planetarno poroko.
 • Nato pojdite naprej skozi portal Brasilie, da prenovljeno planetarno vez zasidrate v megalitskih gorah Ria de Janeira.

11.00–11.20 Povezovanje glave, srca in trebuha

 • Tibet se lahko identificira s človeško glavo s središčem v tretjem očesu sredi lobanje.
 • Amazonsko vodno kotlino, ki rojeva obilje življenja, je mogoče poistovetiti s prostorom človekovega trebuha.
 • Bodite prisotni v svojem srčnem prostoru, ki je identičen z jedrom Zemlje.
 • Naj vam esenca Tibeta zdrsne dol v srce. Bodite pozorni, da pri tem občutite zlivanje glave in srca v sebi in znotraj jedra planeta.
 • Pustite, da se bistvo Amazonije dvigne iz trebuha v prostor vašega srca.
 • Začutite kvaliteto, ki jo ustvarja zlivanje treh osnovnih dimenzij.
 • Dotaknite se src ljudi po vsem svetu in naj jih to navdihuje, da bodo tudi oni delali na ponovnem povezovanju uma z elementarnim bistvom v svojih srcih.

11.20–11.30 Prosite avtohtone kulture Brazilije in kulture njihovih prednikov, naj zaščitijo spet povezano in uravnoteženo telo svoje države

 • Odprite svoje srce in zavest kulturam prednikov Brazilije.
 • Povabite človeške in vilinske prednike Brazilije, naj se pojavijo pred vami in jih prosite, naj osvajalcem odpustijo za bolečino in uničenje, ki so jih povzročili deželi in ​​njenim živim bitjem.
 • Počastite brazilske prednike in jih prosite, naj zaščitijo celovitost dežele.

11.30–11.40 Zaključek delavnice

Zahvalimo se eden drugemu za medsebojno podporo pri tem delu in zahvalimo se bitjem drugih dimenzij resničnosti, ki so sodelovala.

Elementarna in angelska bitja in bitja prednikov Brazilije, ki so sodelovala z nami, prosimo, naj še naprej izvajajo rituale, ki smo jih izvedli danes, da bo delo iz te delavnice zacvetelo in obrodilo sadove.

Drug drugemu se zahvalimo in razpustimo krog.

Izkušnje lahko posredujemo drugim na spletni strani srečanja LifeNet: http://www.lifenet.si/meditations.

Informacije o omenjenih krajih v Braziliji najdete v knjigi »A Caminho do Novo« Marka Pogačnika, njegove hčerke Ane in njenega moža Thomasa, ki jo je v Braziliji mogoče naročiti na naslovu: acaminhodonovo@protonmail.com.

Hvala vam! VITAAA, društvo za sožitje človeka, narave in prostora, Ljubljana, Slovenija

BraMP12


 Telepatska delavnica za krajinsko svetišče Bleda

Sobota, 23. maja 2020 od 9h do 11h

Koncept Marko Pogačnik v sodelovanju z Simono Čudovan

Program natisnite in ga imejte pri sebi, da boste lahko delovali uglašeno ali ga imejte na zaslonu računalnika ali telefona.

Prosimo, da ne trosite po družabnih omrežjih, lahko pa s tem načrtom povabite k sodelovanju kogar želite.

Krajinsko svetišče Bleda ima svoje korenine v celoti Triglavskega prostora ta pa hrani v svoji notranjosti identitetni pravzorec za slovenski prostor in življenjske/kulturne procese, ki se v njem odvijajo. Namen delavnice je čim bolje uglasiti trenutno dogajanje v slovenskem prostoru z njegovim identitetnim pravzorcem, in preobraziti nekatere blokade, ki to vztrajno onemogočajo.

Program

9.00 do 9.10 Povezovanje skupine

 1. Najprej si vzamemo čas, da občutimo sodelujočo skupino, (sodelujemo od doma).
 2. Dotaknemo se med sabo osebno (kot da se pozdravljamo) potem pa se občutimo kot širen krog, ki obkroža triglavsko območje.
 3. Potem povabimo elementarna, vilinska in druga bitja, ki varujejo in hranijo blejski prostor, da se nam pridružijo in jih skušamo občutiti.

Sledi delo za preobrazbo nekaterih vzorcev in okoliščin, ki zakrivajo dostop do bistva Bleda:

9.10 – 9.20 Sence, ki so legle na dno jezera

Travme, ki jih je doživel Bled so se ena za drugo pogreznile na dno jezera podobno kot se pri človeku pogreznejo v podzavest.

 • Naj bodo tvoje roke, roke Matere življenja. Vzemi si čas za njihovo posvetitev.
 • Potem segaj z rokama v globine jezera in vsakič prinesi na dan sence Bleda.
 • Medtem ko voda med prsti odteče, dvigaj sence tako visoko v svetlobo resnice, da se razpustijo v prvinsko svetlobo biti.

9.20 – 9.30 Stražo na levi strani jezera je Rikli odkril kot svet in zdravilen kraj

Treba ji je to vrednoto vrniti, da bi bil Bled cel. Njena vloga je za Bled enako pomembna kot Grajska skala na drugi strani jezera, a slednja s svojim gradom pritegne vso pozornost nase.

 • Predstavljaj si, da Straža iztegne svoj vrat in glavo potopi v jezero.
 • Potem pa kar vsa zdrsne v jezero in se v loku (skozi jezero) postavi na svoje mesto.
 • Občuti, če je treba »reset« ponoviti, sicer občuti Stražine vrednote.

9.30 – 9.40 Grajska skala in skala blejskega Otoka sta vsaka zase ujeti v svojih funkcijah

Namen te sekvence je, obe skali osvoboditi vsiljenih vlog, da bi lahko zaživeli v svoji medsebojnosti in kot del blejske celote (holona Bleda) v svoji lepoti in moči.

 • Glej ju tako, kot da je Grajska skala mati, skala Otoka pa njen otrok.
 • Mati in otročič sklonita glavi in se z glavama ljubeče dotakneta.
 • Poslušaj trk ene skale ob drugo, večkrat ga ponovi in potem poglej kako občutiš vsako od njiju.

9.40 – 9.50 odmor za zapisat izkušnje

9.50 – 10.00 Jezero  je zgubilo stik z njemu lastnim bregovom, ki jih je zasedlo mesto zgrajeno z njemu tujimi nameni

 • Glej, kako se jezerska voda ob bregovih spreminja v vodno meglico sestavljeno iz neštetih kapljic zdravilne vode.
 • To jezero kapljic se širi skozi blejsko pokrajino in preobraža njeno odtujenost bistvu vode.
 • Vsaka od kapljic je v svojem jedru živo bitje, srečujoč splet živih bitij pokrajine …

10.00 – 10.20 Svetost blejskega Otoka je ukradena

S zamikom pozornosti Slovencev od Matere življenja, osredinjene na Otoku, na bližnje Brezje (in je Otok postal »turistična destinacija«) se je pokazal usodni razcep slovenske duše in uvedla njena ločenost od pravzorca ljubečega sožitja, vpisanega na Otoku (kot kraju, po Francetu Prešernu, ljubezenskega srečevanja Bogomile in Črtomira).

 1. Ste že kdaj šli peš na Otok takrat, ko je jezero zamrznjeno? Ne glede na to, da jezero trenutno ni zamrznjeno, gremo lahko tja narahlo stopajoč po vodi.
 2. Vendar se ne vzpenjajte na Otok temveč vstopite vanj na ravni jezerske gladine.
 3. Vzemimo si čas, da občutimo njegove vrednote.
 4. Potem zberimo moč svojega srca in bitja ter spodbudimo srčne sile Otoka, da skupaj žarčimo v prostor tako močno, da raztalimo železno ploščo, ki visi nad Otokom in prikriva njegov usodni pomen za sožitje med Slovenci in za sožitje med Slovenci in elementarnimi ter duhovnimi bitji slovenskega prostora.
 5. Z njegovo srčno svetlobo se dotaknimo robov slovenskega prostora, da bo zavest o njegovem resničnem pomenu spet zaživela.

10.20 – 10.30 Odmor za zapisnik

10.30 – 10.50 Bled je potrebno ponovno povezati z njegovim izvirom v osrčju Triglava

France Prešern je s Krstom pri Savici poskusil obuditi zavest o trojstvu sakralne pokrajine Triglava z Blejskim in Bohinjskim jezerom ter pečino Ajdovskega Gradca na sredi med njima. Bled ni srečen, če zbudi stik s sveto pokrajino triglave Boginje Triglava.

 1. Nevidni prepad, izvirajoč iz človeške zavesti, loči Bohinj, Ajdovski Gradec in Bled od njihovega izvora v osrčju Triglava.
 2. Glej pogorje Triglava kot zaokroženo celoto – kroglo, mater imenovanih treh krajev.
 3. Krogla potegne enega za drugim, po imenovanem vrstnem redu, vase, v svoj notranji prostor (maternico).
 4. Pomagaj tako, da jih enega za drugim vdihneš.
 5. Zadrži dih, da jim daš nekaj časa, da se ponovno uglasijo na svoj izvor.
 6. Potem jih izdihni na njihova mesta. Nekajkrat ponovi z enim ali drugim med njimi.
 7. Pri tem dihaj skupaj s Triglavom in potem še skupaj s slovenskim prostorom.
 1. 50 – 11.00 čas za zapisnik in za slovo

Poslovimo se od bitij Zemlje in Vesolja, ki so nas spremljala in jih prosimo, da delavnico še naprej vzdržujejo aktivno. Zaščitimo triglavski in blejski prostor in se zahvalimo za gostoljubje.

Poslovimo se med sabo in razpustimo krog.