Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA
DELAVNICA NA OBMOČJU KAMNIKA
z Markom Pogačnikom, v soboto, 11. julija 2015

Delavnica se začne ob 9h in traja cel dan. Dobimo se v Kamniku pred Kulturnim domom na Fužinah (Fužine 10 – peljete se po obvozni cesti mimo središča Kamnika in ko cesta zavije čez most ste na Fužinah) Tam je brezplačno parkirišče.

Gre za naslednjo delavnico iz cikla »Sprave s Slovenijo«. Živimo v kulturi, ki dosledno ignorira vzročne (arhetipske) razsežnosti svojega prostora. Da bi se pogoji bivanja lahko bistveno spremenili, je treba te razsežnosti ozavestit, jih odrešit njihovih blokad in travm in jih počastit v njihovem bistvu.

Ni slučajno, da je bil Kamen’k (Steyn, Petropolis) glavno mesto »Slovenije« v visokem srednjem veku (pred Ljubljano). Življenje omogočujoči sistemi, ki se nahajajo med Komendo, Kamnikom in Zgornjimi Stranjami ob Kamniški Bistrici, skupaj z obema megalitskima »kamnoma«, na katerih stojita v ruševinah oba kamniška gradova, dajo slutiti, zakaj je bil prvotno za to vlogo izbran Kamen’k. Tudi ni slučajno, da so Templjarji svojo komendo (skupnost) na Kranjskem postavili blizu Kamnika (Komenda) in ne pri Ljubljani.

Delavnica je brezplačna, veseli bomo prostovoljnih prispevkov za tekoče delovanje Društva.
Glejte, da bomo imeli dovolj avtov. Malico prinesite s seboj.

Vabljeni v soboto, če ste pripravljeni na zbrano in poglobljeno delo, Marko Pogačnik

ŠOLANJE NA PODROČJU GEOMANTIJE IN OSEBNE RASTI

Dvoletno šolanje na področju geomantije in osebne rasti se odvija v okviru Društva za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA iz Ljubljane pod vodstvom Marka Pogačnik. Temelj šolanja je izkušnja Zemlje, pokrajine, narave in človekove osebne notranjosti kot večdimenzionalne resničnosti, v kateri se prepletajo energijske, čustvene, materialne in duhovne razsežnosti.
Večji del šolanja se odvija na terenu, v raznih krajih in pokrajinah Slovenije, kjer se učimo dojemati vidne in nevidne razsežnosti prostora, elementarnih bitij in sakralnih ravni narave.

Šolanje sledi ritmu ene sobote na mesec (teren) in teoretskih predavanj pred tem, ob petkih zvečer. Dopolnjujejo ga daljše rezidenčne delavnice. Odprto je vsakomur, saj se zavedamo, da je vsak človek dovolj občutljiv za stik z notranjimi svetovi narave in samega sebe.

Naslednji enoletni ciklus šolanja se bo predvidoma začel v pozni jeseni 2015. Število mest je omejeno na 28.
Zanimanje za šolanje sporočite na spletni naslov društva VITAAA: drustvo.vitaaa@gmail.com, da bomo vedeli, če je čas že zrel, da začnemo z novim letnikom.

Spletna stran: www.vitaaa.net

Back to Slovenia