Če se vprašam po vzrokih požarov na Krasu in drugod po Evropi, vidim vzrok v tem, da ljudje ne sodelujejo množično s procesi Zemljine preobrazbe. Namesto da bi dovolili prvinskim silam Gajinega stvarstva (zmajem in drugim sorodnim bitjem), da delujejo za ohranjanje življenja na Zemlji, velika večina stiska te sile v svoji trebušni votlini in s tem blokira njihovo vlogo v tem trenutku. Kot posledica so elementi utelešenega sveta slabotni, pokrajina je slabotna in podleže vplivu sil, ki nasprotujejo spoznanju Zemlje kot večrazsežnostnega prostora – in se vname.

Predlagam tridelno meditacijo:

I

Izvedi ritual Solze milosti za vsa bitja, ki trpijo v ognju požarov s tem da zbereš v dlaneh tri homeopatske kaplje in jih nazadnje razliješ po območjih kjer pokrajina gori:

  1. Prvo kapljo vzameš iz svojega srca v znamenju svojega sočutja.
  2. Za drugo kapljo prosiš Gajo kot izraz njenega odpuščanja za vse življenju nasprotno, kar počnejo ljudje.
  3. Za tretjo kapljo prosiš božanstvo kot izraz njene milosti.

II

Prosi bitja elementa vode in si znotraj sebe s pomočjo svoje imaginacije predstavljaj obilen dež, da oblije in blagoslovi kraje kjer pokrajina gori.

III

Izreci in nekaj časa vzdržuj znotraj sebe dovoljenje in prošnjo Gaji, da aktivira svoje prvinske ustvarjalne sile z namenom ohranjanja in razvoja življenja v utelešenem svetu – tudi tiste, ki jih religiozni sistemi odklanjajo, znanstveni sistemi izrabljajo in se jih ljudje bojijo.

Bodi odločna/odločen znotraj sebe in ne dovoli, da nesrečo narave in človeštva izrabljajo sile nasprotne preobrazbi Zemlje v planet miru in sobivanja.

V imenu Društva za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA, Marko Pogačnik.